Merhaba,
Saksı toprağı sanki su tutmuşta bataklık gibi olmuş gibi duruyor. Aşı üzeri canlı gibi, aşı altından sürgün yapan yeşil dalı koparacaksınız ve aşı yukarısına giden dalıda keseceksiniz.
Az sulayacak, 10-24 derece arası bir sıcaklıkta güneş gören bir yere kayacaksınız. Saksı altından fazlalık suyun tahliye olduğunu görmeniz lazım.
Gerisini zamana bırakacaksınız, ya kurtulacak veya ölecek. Her ikisi de hayatın gerçekleri, fazlaca üzülmeye veya sevinmeye gerek yok.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ufuk1907
merhaba. size bir şey danışmak istiyorum. kumkatı 1,5 aylığına birine emanet etmek zorunda kaldım.üzerinde 4 tane meyvesi vardı.döndüğümde meyveler ve tüm yarpraklarını döküp dalları kurumuş. sadece aşı yerinden aşağısı sağlam şuan. ne yapmam gerekriğini bilmiyorum ve çok üzülüyorum. nasıl kurtarabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
|