View Single Post
Eski 13-12-2012, 08:59   #987
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merlict Mesajı Göster
İyi geceler arkadaşlar.

Akşamüzeri işten geldiğimde bi süprizle karşılaştım.Birader balığa gittiği yerde (Karaburun-Mordoğan tarafında) gördüğü bodur ağacı ben bonsailer ile ilgileniyorum diye söktüğü gibi bana getirmiş.Tabii sökme işleminden ve niyetinden haberim olmadığı için fidan haşat olmuş, orası ise üzücü.Ama niyetinin iyi; yaptığının (izinsiz ağaç sökmenin) yasak/yanlış olduğunu ona anlattım. Sonuçta zorla, uzunca bi yerden gelen bu ağacı yaşatmak adına bişeyler yaptım.Ağaç taşların arasından sökülürken kazık kökü 2 yerinden kesilmiş.Ağaç üzerinde biraz budama yaptım, daha önceden hazır olan toprak kaşımı ile saksıya diktim.Kökü fazla olmadığ için telle bağladım, sulama yapıp balkona bıraktım.Bu ağaç adına bana yardımcı olursanız sevinirim.

Ben ağacın ardıç olduğunu düşünüyorum ama tam emin değilim. ??

Mehmet
Sn Merlict,

Ardıca çok benziyor ancak fotoğraflar çok küçük olduğundan anlaşılması da kolay değil. Benim yakın tarihte edindiğim ve ardıç olduğunu düşündüğüm benzer bir ağacımını biraz araştırınca servi olduğunu tespit ettim.

Her ikisi de aynı familyadan gerçi ama anlamanın en iyi yolu kozalaklarına bakmak. Üzerinde kozalak var mı?

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön