View Single Post
Eski 13-12-2012, 08:15   #3505
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Tohum tamamen kuruyup şubat sonuna kadar dalında kalabiliyor.
İlk bir kaç sene bize tohum veren arkadaşımdan şubat ayı içinde almıştım tohumları.
Gelmeden önce gerekli tüm bitkilerime, % 2' lik bordo bulamacı yapmıştım. Bahar başllangıcında birde %1 lik yapsam iyi olur.
Aslında 15 şubat için gidiş, 6 mart için dönüş indirimli uçak biletim var. eylülde Pegasus 39 tl. diye, şubat-mart ayları için bir kampanya düzenlemişti. Bende almıştım. Ancak getiğimiz kış sözünü ettiğim tarihlerde, gerek İstanbul, gerekse Samsun hep karlı idi. Bu nedenle gidemeyebileceğimi düşünerek, bu yolculuğumu garanti görmüyorum.

Benim ihtiyacım yok. Tohum takas organizasyonunun süreside bitmiş. Lakin, Selis'inde vurguladığı gibi, yinede ihtiyacı olanlara bir şekilde dağıtır onları mutlu ederdim. Bakalım, inşallah bir çözüm bulurum.

Geçtiğimiz yıl kışı çok sert görmesine karşın, haziran başlarında topraktan fışkırmışlardı bu fotoğraftaki sellukalar.

Bu demektir ki; Çok ciddi bir olağanüstülük olmazsa, bu yaz başındada yumru ( ya da rizom) lardan fışkıracaklardır.

Ayrıca dışarıda saksıda olan bir sellukamıda kabaca budayıp, ardiye olarak kullandığım alt katta, korunaklı bir yere aldım. Yani stepnemde var.

Name:  032.jpg
Views: 772
Size:  57.9 KB

Name:  086.jpg
Views: 773
Size:  50.4 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön