Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim
Doktorum.halbuki biz balıkesir in kıvırcığı ile Trakya nın kıvırcığı üzerine et bilmeyiz.Hep öyle değil midir.En lezzetlisi sizin oaralarda olmaz mı
|
Ben Balıkesir'e Yozgat'tan geldim. Oradaki kuzu eti bambaşkaydı.Et mangalın üzerinde kokardı. Burada et pişerken koku salmıyor, lezzet katmak için bin bir takla atıyoruz. Akşama kadar arpa yiyen kuzunun lezzeti de bu kadar olur. İç Anadolu da kuzular yayıldığı için lezzet bambaşkadır. Bolu'da yediğim kuzularda çok nefisti. Kastamonu'yu saymıyorum

) Erzurum'un hele lafı olmaz.
Yozgat'ta mangal yakınca saklanacak yer aradık ama kokudan yine bulurlardı

) Balıkesir de o sorun kalmadı. Bence Balıkesir'in en iyi yanı balıkları

Ege ve Akdeniz'e oranla balık da burada çok lezzetli.