Bende basit bir bonzai çalışması yaptım. Bir tane arabicum bir tanede obesum. Şimdilik arabicum için yaptığım çalışmayı paylaşıyorum. Kökleri düzenlemedim çünkü doğal halini daha çok seviyorum.

Obesum için yaptığım çalışmayı daha sonraki mesajlarımda paylaşacağım.
1. Fotoğraf -> Saksıdan çıkarılmış hali. ( Islakken çıkarmayın karışım(toprak) çabuk dağılır.
2. Fotoğraf -> Bebeğin poposuna vurur gibi vurarak toprağın dökülmesini sağlıyoruz.
3. Fotoğraf köklerin aşşağıya gitmesini önlemek ve kökleri görünür kılmak için alt kısma taş veya hafif olması açısından strafor( beyaz köpük ) konulabilir.
Eksik olan fotoğraf: Tüm toprak(karışım) köklerden tamamen ayıklanmıştır. ( Çıplak Kök )
4. fotoğrafta taşın üstüne biraz adenium harcı koydum ve arabicumun kökleri yanlara açılcak şekilde üstüne oturttum. İlk önce harç koyamadan taşın üstüne oturttum ve hiç birşeyle dengemeye gerek kalmadan gayet sağlam bir şekilde ve dik olarak ayakta durdu çok şaşırdım ve hoşuma gitti. Bakalım nasıl bir sonuç alacağım.
Önemli Not: Güneş gören bir yerde 3-4 gün sulama yapmayın daha sonra sadece toprak yüzeyini spreyleme ile nemlendirin. Normal sulama yapmayınız, yapmanız halinde kökler görünecektir. Bitkinin kökleri geliştikçe kökler kendiliğinden dışarı çıkacaktır. Sabırsız olanlar için bitkinin karışımını tuttuğundan emin olduktan sonra biraz kökler açılır ve kökler beyaz renkten gövde rengine dönene kadar, üstüne gölgeleme amaçlı tül veya benzeri bir şey örtülür.
Bunlar benim tecrübe ettiğim şeyler değildir, sadece okuduklarımın bir özetidir.
Bunlara ek olarak: İnternette gördüğüm diğer çalışmalarda ince saçak kökler tamamen temizlenmişti. Böyle bir uygulamada, yaraların iyileşmesi için Adenium'u dikmeden 2-3 gün %50 gölgede bekletilmesi gerekiyor. ( bu süre adeniumun büyüklüğüne göre değişebilir. )