View Single Post
Eski 21-05-2007, 12:09   #19
arb73
Ağaç Dostu
 
arb73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2006
Şehir: izmir
Mesajlar: 248
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Geçen hafta köpeğimizin bakımını hiç eksiksiz yaptığımız halde boynunun alt kısmında kene bulduk. Cımbızla çektik ve temizledik. Ertesi gün de doğru denize gittik ve bol bol yüzdürdük. Tüyleri oldukça gür olduğu için görmemiz imkansızdı. Babamın dediğine göre köydeki köpekler kenelenince hemen dereye girip yüzerlermiş ve kafalarını suya sokmadıkları için kafa bölgelerinin dışında kene kalmazmış. Keneler deriye yapışınca dışardan nefes alırlarmış ve suda belli bir süre kalınırsa boğulurlarmış. Bu ne kadar doğrudur acaba? Köpeğimizi her gün tımarladığımız, damlasını çok düzenli yaptığımız ve boynuna parabandını taktığımız halde ilk defa bu sene başımıza geldi bu durum ve oldukça canımızı sıktı. Evimizin etrafı ormanlık olduğu için daha da huylandık. Bahçemize yapabileceğimiz köpeğimize ve oğlumuza zarar vermeyecek bir ilaçlama var mıdır? Yılan için bahçe duvarının etrafına kükürt önermişlerdi.

Eskiden bu KKKA ni bilmediğim gençlik zamanlarımda elime eldivenleri takar sokak köpeklerinin kenelerini temizleyip ilaçlardım. Fakat insan çoluk çocuk sahibi olunca daha hassaslaşıyor.
Sevgili Limon bende köpek (hatta köpekler) baktığım için size bir kaç önerim olabilir.Öncelikle keneler sudan etkilenmezler. Şimdi hayvanlarda kene mücadelesi,sadece köpek üzerine yapılan damlalar ile olmuyor maalesef.Bu damlalar sadece kenenin vücuda yapışmasını önler.Dolayısıyla Köpeğinizin üzerinde keneye rastlayabilirsiniz ama önemli olan kenenin vücuda yapışık olup olmadığıdır eğer yapışmamış ve kan emmiyor ise uyguladığınız damla işe yarıyor demektir.(BİLGİ İÇİN DAMLA ADLARI: FRONTLİNE , STRONGHOLD , FİBROLİNE)
Birde damlayı uyguladıktan sonra köpeğinizi 3-5 gün suyla temas ettirmeyinki vücud ilacı absorbe etsin.Ama herşeyden önemlisi kene ile mücadeleye ilk önce çevre ilaçlaması ile başlamalısınız.Eğer çevrenin ve hayvanın barınağının ilaçlaması yapılmamışsa mücadelenin bir anlamı olmaz çünki.Sanıyorum bahçeli bir eviniz var ve size tavsiye edebileceğim çevreyi BLOTİC ( 1 LİTREYE 5-10 cc) **** KENAZ (50 LİTREYE 1 KUTU) olacak şekilde ilaçlamanız.(Bu ilaçları vetriner ilaçları satan ecza depolarından uygun fiyata temin edebilirsiniz) İlaçların prospektüslerinde ne kadar kullanılacağı ve nasıl uygulanacağı yazıyor;ayda bir defa kış gelinceye kadar İlaçlayın.En son olarakta Köpeğinize KKKA VİRÜSÜ için LYME aşısı yaptırmanızı tavsiye ederim.Bu aşı hem köpeğinizin hemde dolayısıyla sizin bu hastalıktan korunmanıza yardımcı olacaktır.

arb73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön