View Single Post
Eski 11-12-2012, 14:15   #899
aviator34
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ede1453 Mesajı Göster
Merhaba aviator..
Öncelikle karşılaşmış olduğunuz sorunlar gerçekten üzücü..
Bu konuda benim naçizane fikrim şu şekildedir:
Sizin fidanlarınız dikilmiş ve kurumaya başlamış durumdadır.
Bence çok hızlı bir şekilde çözüme ulaşmak gerekmektedir.
Leonardit uygulamak sizin ihtiyacınız olan aciliyeti sağlamayacaktır.
Humik asit uygulamak daha hızlı sonuca götürür.
Hatta eğer yapabilirseniz o killi toprağa delikler açıp çözeltiyi o deliklere doldurarak uygulamak daha etkili olabilir diye düşünüyorum.
Aksi takdirde uyguladığınız humik asit killi toprağın içine işlemeden kil tabakasının üzerinden kayar gider.
Bence çözüme giden en hızlı yöntem fidanların yakınlarındaki kil tabakasına 50-100 cm'lik delikler açıp içine humik asit uygulamak olacaktır.
İnşallah en kısa zamanda sorununuzu çözersiniz.
Selamlar ede1453 ; Şu anda fidanlarda her hangi bir kuruma falan yok çünkü kök sistemi yeni oluşuyor dediğim gibi killi kireçli bölüm 80 cm **** 1 metreden başlıyor fidan kökleri buralara ulaşana kadar vaktim olduğunu düşünüyorum.Geçen hafta gittim toprak analizi almak için bir yağmur bahçeyi zor gezdim Bu havalarda hiç bir şey yapılamaz heralde.

Humik asit depomda hazır kıta bekliyor açıkcası damlama sulama zamanını bekliyorum enzimlerimle birlikte vereceğim.ama daha önceden verilirse ve faydası olursa bunu araştırırım tabiyki.
Baharda bahçenin belirli bölgelerini özellikle killi bölümün olduğu yerleri zamana bölerek ıslah etmeye çalışacağım.Asıl ıslah konusu benim için önemli daha önce böyle bir çalışma yapan varmı açıkcası onuda bilmiyorum ama kafamda bir kaç bir şey oturmaya başladı.Alt toprak,üst toprak,leonardit,cips zeolit ve hayvan gübreleri ile bir karışım yapıp toprak altına alacağım heralde. ilginize teşekkür ederim.

Aslında delik açma olayıda çok mantıklı traktörün arkasına kuyruk miline bağlanan bir burgu ile (ancak burgu 2 metre aşağıya gidemez)yapılabilir içerisine ne koyacağız sadece humik asitmi ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön