Sayın suplilumas,
Gönderdiğim yazıda dikkat çekmek istediğim nokta eringi mantarının sadece ağaç üzerinde yetişmiyor oluşuydu.Ben de yeni öğrendim artık doğada böle bir mantara rastlarsak tanıma ihtimalimiz yüksek olur.Hastalıklara yararı, afrodizyak oluşu tartışılır tabi ama benim şu sıralar üzerinde durduğum bir mantar var.Cordyceps militaris.Bu mantar hakkında çok olumlu şeyler okudum sağlık açısından.Hapları da var internette satılan.Hatta bizim kanser uzmanları da bu hapları kematorapi sonrasi vücudu güçlendirmek için tavsiye ediyorlar.Direkt tedevi edici olamsa bile yardımcı rollerinin yüksek olduğunu düşünüyorum.
Bu mantar cordyceps sinensisin akrabası.Yanlız cordyceps sinensis nerdeyse altın değerinde ve tibette 3500 ve üstü rakımlarda yetişiyor.Crdyceps militaris türkiyede olabilir.Etobur bi mantar böcek tırtıl gibi şeylerin vucutlarını enzimliyorlar.içindeki asıl etken madde cordicepin.C. militariste daha yuksek oranda var.Labratuar ortamında külürü başarılmış.Doğada denk gelirsem veya denk gelirseniz spor paylaşımı yapılarak denenebilir diyorum.
Selamlar.
|