View Single Post
Eski 10-12-2012, 18:23   #493
blaze ash
Ağaç Dostu

blaze ash's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç Mesajı Göster
Sevgili blase ash;

Mesajın eski tarihli ama sanırım ben de aynı dert ile muzdaribim. Bir kaç gündür çiçeklerin üzerindeki polen döküntülerini farketmiştim, fahriyenin mesajlarında okuduğum trips olduğundan şüphelendim ve bugün istenmeyen misafirleri çıplak gözle de gördüm. Senin menekşelerinin ne durumda olduğunu ve nasıl mücadele ettiğini merak ettim. Menekşecibabanın eski mesajlarında belirttiği kimyasal maddelerden kullandın mı ?

Cevabın inşallah ''artık tripsli menekşelerim yaşamıyor'' olmaz. Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Selamlar
Hemen söyleyeyim menekşelerimden bazıları yaşıyor Yaşamayanlar da böceklerden değil kök çürüğünden.

Böcekler trips değildi sanırım. Menekşelerim kapalı balkondaydı. Sanırım dışarıdan havadan geldiler. çünkü gülümde, kalanşolarımda da vardı. Çiçeklerdeki beyaz böceklerin bir zararı olmadı. Çiçekleri kopardım. Yenilemedi. Diğer böcekler ise yaprak biti denen bir böcekmiş. Böceklerin hepsini elimle temizledim. İçeriye diğer menekşelerden ayrı bir yere koydum. Böceklerin havadan geldiğini düşündüğüm için. Hiç bir zararı olmadı. Sadece o andaki gelişimini durdurup yaprakları kurutuyor. Kimyasal ya da ev yapımı bir ilaç uygulamadım.

Açıkçası o arada çok fazla umursamadım. Ölürse ölsünler dedim. Ve düzeldiler. Anladım ki menekşeler ilgiyi sevmiyorlar.

blaze ash Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön