Sevgili
tekomusti, sağ olun iyiyiz.
Sevgili
sevgi, çok naziksiniz, teşekkür ederim. Yolunuz düşerse buyrun gelin beraberce güllü kameriyede çay içeriz.
Eklediğiniz çalının adı ispirya. Hem beyazı var hem de pembesi. Benim tercihim de beyazdan yana.
Budamanıza bağlı. Sert budama yaparsanız büyütmezsiniz. Ben budamıyorum, onun sağa sola kol atarak salaş bir halde-özgürce yayılması hoşuma gidiyor. Ancak bahçeniz ufak ise pek tavsiye etmem zira çiçek ömrü çok kısa. Nisan ayında harika bir görünüm sergileyen ispirya on gün sonra yine yeşil yapraklı bir çalı haline dönüşüyor.
Sevgili
Cumhur Tonba, biraz yanılgıya mı düştünüz? Bahçe sayfama fotoğraf yüklemiyorsam bu dolaşmıyorum anlamına mı geliyor? Ne mümkün.
Evde ne kadar yorulsam, soluk almaya bahçeye çıkıyorum. Elimde kâğıt kalem, notlar alıyorum.
Meselâ, bahçe yolu boyunca olan altunî taflanlar hem ihtiyarladılar hem de kabuklu bitle başları dertte. 40-50m boyunca yeni bir çit bitkisi arayışı içindeyim.
Lavantin sepeti bozdum, oraya mini bir süs havuzu yapmayı düşünüyorum.
Evin yan tarafındaki ortancaları sökmek zorunda kaldık (kalorifer kazanı için bir yere ihtiyaç vardı) onlara yer bulmam gerekiyor.
Torunların ağaç evini yaptım ama ikisini boğaz kö
prüsü gibi ip merdivenle birbirine bağlamam lâzım ip merdiven bulamıyorum, onun arayışı içindeyim.
Gülleri her budama isteği ile bahçeye çıktığımda kıyamayıp geri dönüyorum. Halâ o kadar güzel açıyorlar ki. " Yaaa bunlara nasıl kıyarım" diyerek vaz geçiyorum ama teşekkür etmek için birer öpücük kondurmadan da olmuyor.
İnan dahası da var........