View Single Post
Eski 09-12-2012, 19:50   #1713
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Hoya sigillatis NS 07-039 Ketambe, Alas river, Sumatra yı toprağa kavuşturdum.

Name:  03-SAM_0179.jpg
Views: 1036
Size:  55.2 KB

Kök gelişim görsellerini bu başlıkta yayınladım. http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...ya/28452-3.htm

Lav taşında çelik köklendirmek isteyen lere umarım rehberlik edebilir. Toprağımız bol nemli kesinlikle can suyu vermiyoruz. Köklere yapışmış olan lav taşlarındaki su birkaç gün idare eder.
Toprak yüzeyindeki kuruma başlayınca ilk suyu verilecek, topraktaki kuruma nemlilik azalması Sizin ev ortamınızla farklılık gösterebilir... En çok sorulan bir soru çünki ''kaç gün sonra su vereceğim''

Veee...üç tane çiçek sapları açmak üzre

Hoya australis,

2010 yılının bahar aylarında Hollanda'dan Paul beyden, ortak siparişlerle edindiğim ilk Hoya çeliklerimden. (Heyecanlı bekleyişin neticesinde, siparişim bana ulaşıncaya kadar, acabalarla geçen haftalarda Rüyalarım kabusa dönmüştü)

Alternatif olarak sunmuş olduğu kokulu türler arasında yer alan bir hoya.

Yine aynı Yıl Yılbaşı gecesinde çeliklenip, 2 defa ölmekle yaşamak arasında mücadele vermişti.

Edindiğim deneyim tecrübelerimden, kesinlikle bu türde suyla barışık değil ve bol aydınlık Sabah güneşinden hoşlanan bir tür.
almış olduğum ilk çeliklerden birtanesi Sevgili Üyemiz Gülşen geçenlerde çiçek açtırdı. Diğer bir çeliğide önce Elazığ'a ve sonrada Eskişehir'e hediye gitti.
Eskişehirdeki Sevgili pembegül de onunda çiçeklenmesi yakındır umarım.
Bu görseller az önce çekildi...

Name:  07-SAM_0188.jpg
Views: 939
Size:  73.8 KB
Name:  08-SAM_0189.jpg
Views: 924
Size:  71.6 KB
Name:  12-SAM_0193.jpg
Views: 893
Size:  30.3 KB

Bu tomurcukta tamda ip bağladığım yerde oluşuma geçmesi ne kötü oldu. Zarar vereceğim korkusuyla dokunmadım artık.

Name:  09-SAM_0190.jpg
Views: 874
Size:  41.9 KB

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön