Merhaba sayın Ben fakir, gününüz aydın olsun...
Başlığa aldığım nilüfer türleri hakkındaki genel bilgiler, kaynak olması amacı ile açılmış sayfalardır.
Haklısınız, nilüfer bitkisinin türlerine göre yaşam alanı isteklerini, toprak, gübre istekleri, bakımı ve hastalıkları hakkında bilgileride paylaşmak, bu bitkiye gönül vermiş veya verecek olan arkadaşlarımıza çok yardımcı olacaktır.
Zaman en büyük sorun, bu sayfaları biraz yanlız bıraktım hatırlatmanız yerinde oldu...
Bu bilgileri en kısa sürede paylaşmaya devam edeceğim...
1- ekim, dikim sezonu var mıdır?
Nilüfer bitkisi şu anda uyku, dinlenme döneminde... Bölgemizde mart ayı sonu havaların ve suyun ısınması ile uyku döneminden çıkış başlangıcıdır.
Bu süre Nisan sonuna kadar sürer.
Mart sonu Mayıs ayının 15'ine kadar ekim, dikim sezonudur.
2- Kışın döndüğümüzde nilüferlere ne yapmak gerekir korumak ve kışı geçirmek için?
Süs havuzunuza seçeceğiniz Nilüfer bitkisi soğuk iklim kuşağında yetişen türler olacağından ayrıca korumak ve bakımı ile ilgili bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Yukarıda değindiğimiz gibi, bakımla ilgili zamanı nisan ayı içersinde yapmak gerekir. Kış sezonu, süs havuzunuzdaki su derinliği askari 50-60 cm olmalıdır.
Yerimiz İstanbul- Silivri'de...
Ortak olarak çalıştığımız fidanlığımızdan (E-5 üzerindeki), ticari olarak ayrıldık.
Sucul bitkiler üretim tesisimize taşındık. Sucul bitkiler üretimi, göletleri, şantiye Silivri-Ortaköy'dedir.
Gölet ve şelale uygulamalarımız farklı, farklı bölgelerde yakın olanları ziyaret edebiliriz.
Buyrun bekleriz.
Selam ve saygılarımla...
|