Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34
Herkese selamlar özellikle ve öncelikle sayın Meyvelitepe,Halil bey,Acemi çaylak. (Acemi çaylak yaptığınız tablo için ayrıca teşekkür ediyorum) 30 sayfayı not ala ala nihayet 2 günde anca bitirebildim.Tatlı tuzlu tartışmaları okudum,Meyvelitepe'ye araştırmacı,sorgulayıcı ve sonuca ulaşan tavrından dolayıda teşekkür ediyorum Leonardit olsun humik asit olsun yeterince bilgilendiğimi düşünüyorum yine de bir kaç sorum olacak.
Bahçem Edirne uzunkö prü'de 2011 de 250 adet chandler cevizini açık köklü olarak diktim.Toprak analizimizi 30-60 cm den aldık bi sıkıntı gözükmedi (aslında 90 cm dende aldırmam gerekiyordu ancak ziraat mühendisi bayan gerek yok deyince tamam dedim demez olaydım) şimdi 3 hafta önce bahçemin farklı bölgelerinde 20 adet kuruyan fidanın çukurlarını 150x150 ölçülerinde kepçe ile açtırdım,1,1.20 metre altında kısmen yaklaşık 100 fidanı kapsayan bir bölümde bembeyaz kum gibi killi sarımtırak bir toprak çıktı.Kilin **** kirecin ceviz fidanında gelişimi durdurduğunu en başından biliyorum.Bu sebebten dolayı sitedeki 1 kaç kişiden yardım istedim ve kendimi leonarditin içinde buldum.
Meğer sadece killi kireçli toprakta değilde organik düzenleyici olarak tüm topraklara leonardit **** sıvı olarak humik asit uygulaması şartmış (**** ben şart olarak görüyorum)şimdi 1 hafta sonra 30-60-90-1,20 den farklı çukurlardan toprak analizi yaptıracağım.Halil bey bir kaç yazınızı sayın Çamtepe gönderdi onlarıda kaydettim.Şimdilik şirket adını vermiyeyim leonardit üretimini ve satışını yapan bir kimya mühendisi bey'e konuyu açtım,eski analiz sonuçlarını gönderdim yeni gelecek analiz sonuçlarına müteakip durum değerlendirmesi yapacağız.Asıl sormak istediğim fidanlar dikili iken bu aşağıdaki killi kireçli toprağı parçalaması için cipsler olur zeolit,leonardit olur nasıl bir yol izlemem bu durumda belkide 50 saatlik bir kepçe çalışması ile fidanların aralarını kepçe ile 1,5 - 2 metre derinliğinde açtırıp alt toprak üst toprak yapsak organik maddeleri atsak miktarları ne olmalı yani burayı halil bey bi toparlasanız çok sevineceğim.
Bu durumda üstteki olaylardan hariç benim yapmam gereken zaten her fidanın taç izdüşümüne yaklaşık 25-30 cm çapında 15-20 cm derinliğinde su kanalı gibi çukur açıp 2-3 kilo leonarditi iyi yanmış hayvan gübresi ile karıştırıp vermek bu kanımca kesinlikle yapılması gereken bir kış bakımı olarak görüyorum.biraz karışık oldu derdimi anlatabildiysem ne mutlu bana.
SAYGILAR...
|
Merhaba aviator..
Öncelikle karşılaşmış olduğunuz sorunlar gerçekten üzücü..
Bu konuda benim naçizane fikrim şu şekildedir:
Sizin fidanlarınız dikilmiş ve kurumaya başlamış durumdadır.
Bence çok hızlı bir şekilde çözüme ulaşmak gerekmektedir.
Leonardit uygulamak sizin ihtiyacınız olan aciliyeti sağlamayacaktır.
Humik asit uygulamak daha hızlı sonuca götürür.
Hatta eğer yapabilirseniz o killi toprağa delikler açıp çözeltiyi o deliklere doldurarak uygulamak daha etkili olabilir diye düşünüyorum.
Aksi takdirde uyguladığınız humik asit killi toprağın içine işlemeden kil tabakasının üzerinden kayar gider.
Bence çözüme giden en hızlı yöntem fidanların yakınlarındaki kil tabakasına 50-100 cm'lik delikler açıp içine humik asit uygulamak olacaktır.
İnşallah en kısa zamanda sorununuzu çözersiniz.