Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan
Çok üzüldüm neden öyle olduki bulunduğu ortam ısınmalı ortammı acaba soğuktanmı etkilendiler.
|
İlginize teşekkür ederim Nilgün hanım, neden olduğu konusunda fikrim yok sadece deneyimlerime göre aynı familyadan olsalar bile her türün hatta her kökün başka bir karakteri var. Öğrenmeye çabalarken zaiyat verilebiliyor. Hoyaları birbirlerine göre yetiştirmek her zaman geçerli olamıyor, şu tür sevdi buda sever diyemiyoruz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelim
geçmiş olsun üzülmeyin inşallah toparlar diyeceğim. sıkmayın canınızı bazen ne kadar özenirsek o kadar ters tepiyor bitkide ... üstüne titrediğinizi anlayınca öyle nazlanıyorlar ki emeğinize vaktinize acıyor ama kendilerindende vazgeçemiyorsunuz. benimde bu aralar sinirlerimi zıplatan bir tane menekşe yaprağım var. eşim için dikecektim, suyun içinde bir ayda 2 minik kökle keyfime keyif katan güzel bu hafta başı çürüme yaptı kesip tekrar suya daldırdım 1 aydır bekliyordum şimdi bir ay daha mı? üzüleyim mi kızayım mı bilemiyorum? ne söylesem boş  sağlık olsun
|
Sayın Sibelim ;
Doğru söylüyorsunuz çok can sıkmamak lazım. Tamamen kontrol altında olamıyor bitkiler. Bütün ihtiyaclarınıda karşılasanız yukarıda da yazdığım gibi hepsi farklı davranabiliyor. Aynı bitkiden iki saksı olsa bile..
Menekşeniz konusunda kolay gelsin dilerim. Diktikten sonra çok çok sulamayın. Sulamada cimri davranın derim. Daha kolay toparlıyorlar ama yinede bir bilene sorun.