View Single Post
Eski 07-12-2012, 09:12   #236
drhegeli
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farpali Mesajı Göster
Besin bor içermemeli deniyor. Fakat bu seri üreticilerin dikkate alması gereken bir püf noktasıdır. Bizi ilgilendirmiyor.
E.milii'nin bora karşı hassas olduğu, yukarıda verdiğim linkte de bahsediliyor. "Bizi ilgilendirmiyor" ifadesi, tutarsız geldi bana. Seri üreticilerde toksik de, bitkinin ömrünün çoğunu geçirdiği bizlerde toksik değil mi? Ne Hansoti'nin yazısında, ne de başka kaynaklarda borun hangi konsantrasyonda toksik olduğuna dair bir bilgi bulamadım. Yine de riske girmemek için E.milli'lerimde bor içeren besinler kullanmıyorum.

"Kırmızı killi toprak" önerisi de makul gelmedi. Milii'ye yararlı olan kırmızı renk midir, yoksa içeriğindeki olası demir midir? Ayrıca, su geçişine izin vermeyen, muhtemelen kökleri sıkıştıracak killi bir toprağı bir sukkulente önermek ne kadar doğrudur?

Keza "kalker taşları"... Çoğumuzun sulama suyu olarak kullandığı şebeke suyunun yüksek kireç içeriği malum iken, 2-3 yıl aynı saksıda kalacak bir bitkiye ilave kalsiyum kaynağı sağlamanın faydası değil zararı olur diye düşünüyorum. Bu öneri, sulama suyu olarak damıtılmış su veya yağmur suyu kullananlara yapılmalı sanırım.

"Eski koyun veya keçi gübresi " derken de iyice yanmış gübreden bahsediliyor olmalı.

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön