View Single Post
Eski 06-12-2012, 22:19   #7
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın Züleyha, o yapraklanan dallar saksıda dik vaziyette toprağa saplı filan değildi o halde, öyle mi? Sardunyanın dayanıklı olduğunu biliyordum ama savaşçı çıkmış sizdekiler Allah'ın hikmeti, sakınan göze çöp batar hesabı, bazen de çiçeklensin, güzelleşsin, hastalanmasın diye her gün tepesinde olsak da kaybedebiliyoruz.

Bu suda bekletme olayını da anlamıyorum, şans işi sanki. İlk örneğini verdiğim suda bekleyenler ölmedi, diktik, gayet güzel şu an hayattalar, çok şükür, aman nazarım da değmesin, maaşallah diyeyim. Ancak bu yaz, (itiraf etmiş olayım) 3 dal bende olmayan renk sardunya çaldım, farklı zamanlarda, herhangi birinin özel bahçesinden de değil. Çok yeşil olmayan, odunsu dalların tuttuğunu biliyorum. Benim (ç)aldıklarım nispeten pek odunsu değildi. Denemek maksatlı 2 tanesini suda beklettim, birini bekletmeden direkt saksıya diktim. Suda bekleyenler - 1 dakika şimdi yazarken hatırladım, 4 dal çalmışım, farklı seferlerde Eh heh höh, neyse, detaylara takılmayalım. 2 dal suda köklenmedi, çürüdü gitti. Saksıya direkt sokuverdiklerimden de biri yaşadı, diğeri de kurudu gitti - dediğim gibi hepsi hemen hemen aynı şekilde yeşilimsiydi, fazla odunsu değillerdi. Yani sanırım şansımıza kalmış tutup tutmayacağı.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön