Arkadaşlar,
Ben yeni üye oldum. Tuzsuz zeytin konusunu aradım ama, Forum sayfalarında hurma zeytin haricinde tuzsuz zeytin ile alakalı yazışma göremedim veya fark edememiş olabilirim. Konu ile ilgilenen varsa, Aşağıda yazdığım konuda görüşlerini almak isterim.
Geçen hafta, İzmir Kemalpaşada, bir gıda kurutma (meyve, yaprak, et, süt, deniz ürünleri vs.) firmasına uğramıştım. Zeytinin acılığını gidererek, kimyasal vs. kullanmadan tuzsuz zeytin yaptığını ve patentini de aldığını söyledi.
İşlemi 1 günde yapıyormuş. Ben ikram ettiği zeytinlerden taddım. acısı gitmiş, tuzsuz ve lezzetliydi.
Bu hafta bahçemdeki zeytinlerden toplayıp götürdüm, aynı şekilde işleyip bana iade etti. Ben de, bir şekilde, zeytinin suyunu uçurarak, aynı tatlandırmayı yapabilirmiyim diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
|