View Single Post
Eski 06-12-2012, 10:10   #10
permakültür
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 133
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eko_ Mesajı Göster
Sayın Permakültür; sanırım bahçenizin olduğu yer yüksek yayla benzeri ve sulamayı erken kesmemişsiniz.2010 yılında aynı durumla bende karşılaştım ve ondan sonra ağustos ayının 10' undan sonra fidanlara su vermedim.Serin bölgelerde su erken kesilmeli fidanlar susuzluktan etkilenmiyor.Eğer ki kuruduğundan şüphelendiğiniz dalların kabukları ağaçsı dokuya yapışmış ve kolay ayrılmıyorsa soğuk zararıdır.
sayın Eko,

Haklısın bahçem 850 m rakımlı bir yerde. Ağaçları 15 ekimde diktim ve can suyu verdim. Gelecek sene ağustos sonunda suyu keseceğim, buna benzer önerileri farklı mesajlarda da gördüm.

Dün önlem olarak kararan yerlerin altından kestim ve sutut kullanarak kestiğim yerleri kapattım. Bu şekilde soğuk etkisini kesmeyi umut ediyorum. Ayrıca tüm fidanları beyaz plastik boya ile boyadım.
Umarım baharda tüm fidanlarım filizlenir.

permakültür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön