View Single Post
Eski 05-12-2012, 21:51   #3
rise_com
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner Mesajı Göster
suyun derinliğini tahmin edebiliyorlar mı , dut veya nar çubukları L şeklinde mi oluyor yoksa çatal mı bunlarla su aramak özel bir beceri ister herhalde
Dut çubuğu ile bakan kişilerin vücutlarında bir manyetiklik var. Dut çubuğunu Y şeklinde hazırlanıyor ve iki ucundan tutuyorlar. Suyun üstüne geldiklerinde yer altında akan bir su ise akış yönüne göre çubuk aşağı ya da yukarı bükülüyor.

Ben de denedim ancak bir hareket olmadı ancak suyu bulan abi eli ile elime temas edince çubuk o kadar sert tutmama rağmen kırılırcasına aşağı ya da yukarı bükülüyordu. Yani dut çubuğu vücuttaki manyetizim ile alakalı.

Bakır çubuğa gelince, bakır çubuk yer altındaki manyetik alana göre mıknatıslanma ile avuç içinde hareket ediyor. Su yer altında akarken duvara sürtmesinden olsa gerek bir manyetik alan oluşuyor ve bakır çubuk dönüyor. Bakır çubuğun dönüş yönüne göre suyun akış yeri belirlenebiliyor.

Ben bakır çubuk ile su yönünü bulabiliyorum. Ancak derinliği anlayamıyorum. Ama dut çubuğu kullananlar çubuğun şiddetine göre tahmini metre söyleyebiliyorlar.

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön