Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 04-12-2012, 20:32   #2435
gulcarman
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-12-2012
bir orkidem var.çiçeklerini döktükten sonra kulaktan dolma bılgılerle 3. bogumdan kesmiştim. ve aaaa çiçek açıcak derken benim akıllı yaprak cıkardı. nıyeee? çünkü komşununkiyle dalga geçmiştim. anam bu şaşırmış diye. bizim orkide bebeğini büyütürken dedimki anneme bızım bebek buyuyor gel bız bunu ayıralım dedım. cunku koklenmede başlamıstı. yok elleme o öle,ölür,kurur bozulur vs. hep durduruldum. çiçeklerden hiç mi hiç anlamam ama bence o yavru anneyı yoruyordu.ve cıcek acmasını engelliyordu.**** ben çiçek açmamasının bahanesini kendimce uyduruyordum. 3 gun önce geteeer ben bunları ayırıcam dıye orkidenin yanına bir gıttım kiii, bızım cadı bir yavru daha vermiş. henüz çok yeni bir bebek. ınternette araştırdım bu minik bebişlere keiki denirmiş meğersem.ertesi gün hemen orkide ıcın uygun bir toprak ve sıvı gübre alıp eve döndüm.maalesef seffaf saksı bulamadım. cam bir kabın altına seradan aldıgım kahverengı yuvarlak taşımsı seyleri koydum.ve keikiyi ayırdım.bu ılk mesajım oldugu için resim yüklememe sıte ızın vermıycektir.ıkıncı mesajımda resmı yuklerım. sızce cam saksı uygun mudur? sonucta altı delık değil ama altına koydugum taşların altında bır sevıyede su kalacak sekılde suladım kı nemını ordan alsın ama topragı ıslak kalmasın dıyeee...

Düzenleyen gulcarman : 06-12-2012 saat 11:16
gulcarman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön