Npk gübreler dozları abartılmadan bitki hareketliyken, yani yeni sürgün+çiçek+meyve aşamasında verilir. İçeriğinde iz elementleri yok,çalışan kişiler pek bilmez bu tür ayrıntıları.
Çok uzaklara değilde bizim siteye bir uğrasaydınız keşke
Torf, gübre, hazır besin,
Yapraklarla beraber meyveleri dökmesi de normal. Bitkilerin hareketsiz olduğu bir döneme giriyoruz, bu dönemde besin iz elemetleri
vb. kullanmaya pek gerek yok çünkü bitki bu dönemde bu besin iz elementlerini kullanamaz.
Yapacağınız şey güneş görebileceği, sıcaklık kaynaklarında uzakça. +10 ile +24 derece arası sıcaklıkta bir yerde bahara kadar bekletmek, arada bir toprak yüzeyi kurudukça sulamak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurCANIM
Merhaba,
Benim kumkuatım da yaptak döküyor buna mevsimsel olarak normal demişsiniz sevindim ama benim kumkuatım bu sene içinde 2.defa meyve verdi ve yapraklarını dökerken (topu topu 9 meyve vermişti) meyvelerini de döktü meyveler turuncu olmadan hafif sarıydılar ama lezetleri yerindeydi biraz ekşi de olsa bu sizce meyvelerini geliştirmeden dökmesi normal midir?
Bu hafta marketten iz elementleri içeren besin almaya gittim oradaki görevliye ''kumkuatım için besin bakıyordum dedim'' o da bana GENTAFOL(Sebzeler için) NPK gübre çözeltisini verdi(İçeriği:Azot,Üre azotu,suda çözünür fosforpentaoksit,suda çözünür potasyum oksit) kumkumuma döktüm.İnşallah zarar vermez.Yanlış birşey yapmamışımdır değil mi?
Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim...
|