Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saydemir
Lodos, yağmur, rüzgar biz insanlar için sıkıntılı bir durum. Vftniz bundan olumsuz etkilenmez. Dinlenme döneminde 15 C üzeri sıcaklıkları onu rahatsız eder. Şuanda istanbulda sıcaklıklar 4-5 C bu sıcaklıklar bitki için sakıncalı değil. Ama altındaki kabında çok su birikirse yağmur sebebiyle buna bağlı olarak soğuktan zarar görebilir. Su miktarını azaltmak gerekiyor bu dönemde. Ben daha korunaklı ısıtılmayan kapalı bir balkonda tutuyorum. Bu biraz daha güvenli.
Siz yine balkona bir bakın rüzgardan uçmasın 
|
cevabınız için teşekkür ederim saydemir.hakikaten kaç gündür çok şiddetli rüzgar var. VFT ler yerinde duruyor

uçmamışlar da yakında kar gelecek diye söylenti var sıcaklık sıfırın altına düştüğü durumlarda nasıl yapalım ? dışarda olduğundan mıdır nedir havanın soğukluğuna bakmadan rüzgardan olabilir suyu hızlı kuruyor. 1-2 cm su sürekli duruyor altında.
evin içinde kombi çalıştığından VFT için uygun yer bulamadım, kapalı balkon da yok malesef. karanlık pek ısı gerektirmeyen bir yere alsam ( hol - mutfak ) oralarda da sıcaklık yine normal serin değil. hem dinlenme döneminde dahi olsa güneş ışığından mahrum kalmaması gerektiğini okumuştum yabancı bir kaynaktan. inşallah bi zarar gelmeden bu kışı atlatabiliriz.