View Single Post
Eski 04-12-2012, 03:50   #436
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Orada...
Bir bahçe var uzakta.. "Gölbaşı sınırları içerisinde"
O bahçe, bizim bahçemizdir.. "Gerçi sahibi uzun süredir uğramıyor ama olsun.." )

Nerelerdesiniz Serdar bey?
Bizleri uzun süredir habersiz, sayfanızı görüntüsüz bıraktınız, cevap verin bakalım, niçin gelmiyorsunuz?

Kış hazırlıklarınızı tamamladınız mı? Soğanlı bitkiler ekildi mi? Sardunyalar söküldü mü? Güller budandı mı? Tohumlar toplantı mı? Bakın ne çok sorum var.. )

Yanıt olarak "Size ne?!" de diyebilirsiniz alınmayacağım söz, bir ses verin yeter..

Sayın Sudenur.

Sorularınıza yanıt verebilmek benim için büyük bir keyif.

Haklısınız epeydir sayfama yazmıyordum. Bu yüzden epeyce aşağılara düşmüş olduğu için de çekip çıkarmaya, arayıp bulmaya üşeniyordum desem yalan olmaz...

Bu sene sonbahar uzun sürdü. Dolayısı ile tüm kış hazırlıklarını bitirdim desem yalan olur. Sadece sebzeleri söktüm. Çimin son kesimini yapıp havalandırma işlemini gerçekleştirip gübresini verebildik.

Otomatik sulama sistemini askıya alıp, rogar ve vanaların tecritlerini bir parça gerçekleştirebildik.

İki büyük battal boy çöp poşedine dökülen yaprakları doldurup gübreye dönüşmesi için bodruma indirdim.

İki uzun saksıya 20 kadar sardunya çeliği alıp Ankara'da ki evime getirdim. Ancak bahçede kalan sardunyalar hala yemyeşil ve çiçekli halde bekliyorlar. Bu sene bir deneme yapıp sardunyaları kısa budayıp, bolca yanmış gübre ile destekleyerek üzerlerine içi sünger ve gazete kağıdı kaplı 8 litrelik pet su şişesi kapatacağım. Bakalım kışı donmadan geçirebilecekler mi?

Soğanlı bitkilere pek eğilmedim. Zaten fazla da yok şu an bahçede. Mevsiminde söküp soğanlarını almadığım için yerlerini bulabilmekte mümkün değil. Zaten pek çoğunu da senelerdir sökmüyordum. Her bahar kendiliğinden zaten canlanıp çiçek açıyor olmaları beni böyle bir tembelliğe itmiş olabilir.

Gülleri kışa girerken hiç budamıyorum. Hatta solan ve kuruyan çiçeklerine de hiç dokunmuyorum. Bizim bahçenin rakımı yüksek kışı sert geçiyor. Kışa girerken budanan güller seneye kendilerini zor toparlıyor.

Sadece renklerini beğendiğimiz bir miktar zinyeden tohum aldım. Bakalım seneye o rengi tekrar verecekler mi, bende merak ediyorum.

Ağaç yapraklarının toplanması en büyük sorunumuz oluyor. Ama bu sene yaprakların 3/4 ü hala dallarda duruyor olduğundan bu işe de başlyıp bitiremedik. Elma ağaçlarımızda henüz bir tek yaprak bile saramamış durumda idi. Bakalım Bu perşembe günü Ankara'ya mevsimin ilk karı yağacakmış. Arkasından kış soğukları gelirse belki yaprakları toplama imkanımız olacak. Arazi ve çim üzerinde yaprak bırakmak, solucan ve çeşitli zararlıların oluşmasına neden olduğundan bu hususta oldukça titizleniyoruz. Bir de bu sene ilk defa olarak kışa girerken Çit mazılarımız budadık. Genellikle bu işi baharda yapardık. Bakalım inşallah ters bir sonuç çıkmaz.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Unuttularım varsa hatırlatın hemen yapayım.

İlginize, alakanıza ve desteğinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

Dip: Fazla bir çzelliği olasada 5-6 gün önce aldığım bir kaç fotografı ekliyorum.

Name:  2.jpg
Views: 769
Size:  77.7 KB

Name:  DSC05368.jpg
Views: 788
Size:  71.4 KB

Name:  DSC05369.jpg
Views: 1029
Size:  70.7 KB

Name:  DSC05370.jpg
Views: 815
Size:  69.9 KB