Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan
Gülsen ablacım öncelikle su sümbülün ve erkenci sellukan hayırlı olsun, sellukalar daha 1. aya kadar bekleyeceklermiş, hadi bakalım bu bahar inşaAllah ben de ekeceğim.
Orkidelerini maşallahı var yalnız hakkatten çok sağlıklı görünüyorlar. Bu nedenle tam olarak neler yaptığını bilmek isterim, ben de başlangıç için bir tane aldım da çoğalacaklar iyice bir öğrenelim.
Şimdi orkide subratını hazır mı aldın, nem ve sulama sıklığın gübre ne sıklıkta. Ben daha hiç gübrelemedim bir ayı geçti benimle sanırım, yağmur suyuyla suluyorum olduğu sürece.
Yavrunun gördüğüm kadarıyla büyükçe bir kökü var, bence ayır yavru yeteri kadar büyümüş, anneyi yormasın. Yavrunun toprağı biraz daha küçük parçalı oluyordu forumlardan hatırladığım kadarıyla.
Son olarak saksıların nefis ya, gördüğüm kadarıyla fiyatı da oldukça uygun.Ben de olsam orkide saksısı olarak kullanırım, tabi boya köklere zarar verir mi blmiyorum, benim hep aklıma takılıyor bu tür durumlarda.
Güle güle sağlıkla büyüt hepsini.
Bu arada bir fotograf daha bekliyorum senden Gülsen ablacım unuttun sanırım yüklemeyi.
|
Sevgili Denizardacan ablacım bende orkidelere daha yeni başladım ama şimdilik gayet iyi gidiyor inşallah böylede devam ederiz çünkü bendeki orkide sayısıda gün geçtikçe artmaya başladı.Toprağını hazır orkide toprağı olarak alıyorum praktikerden ama torf karışık olduğu için elemek zorunda kalıyorum zira torf kök çürümesi yaparmış.10 Günde bir çiçekcoşturanın sıvı orkide gübresini kullanıyorum ablacım.Sulamayı nerdeyse haftada bir yapıyorum çünkü saksı altlarına çakıl dolu bir tabak olduğu için ordan sürekli nemini alıyor.Saksılara gelince onları kesin orkide saksısı olarak kullanıcam ama içine sprey vernik sıkıcam paslanma ve boya zarar vermesin diye.Bu arada telgraf çiçeği senin istediğinden değilmiş inan çok üzüldüm ne sevinmiştin

ama aklımda senin için gördüğüm birinden mutlaka alırım istediğin telgraftan *** ablacım