Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli
fidan çukurlarının kepçeyle açılması toprağın alt-üst işlenmesinden(dip kazan ve sabanla) önce mi sonra mı yapılmalı..eğer sonra açılırsa kepçenin çalışması zor olmaz mı..(önce ve sonra kepçeyle açtıran arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsalar sevinirim)
ben şöyle düşünüyorum:çukurların 1.5*1.5*1.5 olarak açtıktan sonra 3/2 sinin üst toprak hayvan gübresi ve tahlile göre konulması gereken diğer gübrelerin karışımıyla kapatılması kalan 3/1 lik alt toprağın tarlaya serpiştirilmesi, 2-3 bekledikten ya da sonbaharda açıp bahara kadar bekledikten sonra fidanların üst toprak,torf,dere kumu ve iyi yanmış hayvan gübresi karışımıyla dikilmesi..
|
Ben önce dip kazan sonra sürüm sonra çukurları açtım Bahsi geçen gibi üçte ikisi gübrelenerek doldu kalan kısım baharda dikimden önce kapatıldı
Bir öneri tavsiye edilen kimyasal gübrelerin bir kısmını, üçte birini çukurlara koymayın dikimi takip eden dört beş sulamaya pay ederek damlama ile verin yeni köklerin hemen ulaşamayacağı gübreleri alabilecekleri şekilde vermiş olursunuz