Konu: Nergis
View Single Post
Eski 30-11-2012, 15:28   #1421
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Ankara'da geceleri hava soğumaya başladı diye 20 gün önce nergis soğanını suladım ama iyi mi ettim, kötü mü bilmiyorum. Havalar iyi gidince nergisim erken sürmeye başladı.

Bu yaz soğanı saksısından çıkartmamış, üzerini saksı altlıklarıyla kapatıp gölgelendirmiştim. .
Nevsune Hanım,

Sulamanız gayet doğru ama, sık-sık, fazla olmamak şartıyla tabi..Saksı toprağının hafif nemli olması yeterlidir.
Bu sulama işinde yapılan en büyük hata, toprağın en üstünde 3-5 santim derinlikteki toprak kuru gibi gözükünce hemen suya sarılıp sulanmasıdır..Oysa saksının altta kalan toprağı nemini koruyordur..
Özelllikle don riski olan yörelerde toprağın çok sık sulanması, çamur gibi olması sorun yaratır.

Nergis soğanları Ankara'da ısı 12-15'lerdeyken bu ortamdan hoşlanıp kendilerini toprağın üstüne atıvermişler..Tabi, sizde biraz sulama yapınca daha bir hoşlanıp bayağı bir filiz uzatıvermişler..

Görünüm olarak gelişme çok sağlıklı..

Biraz önce baktım, pazartesiden sonra Ankara 5-7 derece gündüz ısısına düşüyor..Bu durumda onlarda büyümelerini azaltır, hatta durdururlar..

Dikkat edeceğiniz en önemli husus, hava sıcaklığı biraz düştü deyip onları iç mekana, sıcak yerlere almayın.. Eksi 4-5 lerde bile saksıları sarıp üzerlerini örtseniz soğuktan etkilenmezler..Daha doğrusu soğuğa alışmaları gerek..
Ama, saksıda oldukları için eksi 10 ve daha yukarılarda onları mümkünse kapalı bir serin balkonunuz varsa oraya almanız gerekir..
Selamlar..

Düzenleyen pria : 30-11-2012 saat 19:15
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön