Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Sn.Libertyy;
özel iletiniz için de teşekkürler...
Yaz aylarında başka tohumlarla tatile geleceğinizi söylüyorsunuz. Clematisleri _şimdi toplayıp_ o zaman diğer tohumlarla getirir ve bana gönderirseniz size istediğiniz tohumları gönderirim.
Aslında şimdi isteseniz de gönderirim.
Şu anda clematis tohumu elimizde var yeteceğini düşünüyorum ya da yetirmeye çalışacağım...
Görüşmek dileği ile...
Bilgi vermeye devam ederseniz sevinirim..
Teşekkürler, selamlar...
|
Halil bey, siz bu satırları yazarken ben yollardaydım... Takriben 50 KM falan yapmış olmalıyım...
Daha önceki mesajlarda bahsi geçen İspanyol ablanın evi haricinde tam ters istikamette doğal ortamda görmüş olduğum Clematis tohumlarını toplamak amacıyla evden çıkmıştım ve umduğumdan daha da fazlasını buldum... Beş farklı noktadan olmak üzere binden fazla tohum topladım sanırım...
Ve haklısınız, eğer ki yaz aylarına dek samimi tanıdıklardan Türkiye'ye giden olmazsa kendim geldiğimde size iletirim... Lakin, daha önce hiç ilgilenmediğim için sizinde uzmanlık alanınıza giren birşey sanırım, bu tohumları hangi şartlarda muhafaza etmem gerektiği konusunda beni aydınlatırsanız çok makbule geçecek...
Diğer bir husus... Benim sizlerden kolay kolay herhangi bir tohum talebim olacağını sanmıyorum... Hani olur da illede bir dilekte bulunmak istersem, o da Çanakkale'de ikamet etmekte olan ebeveynlerim ya da komşum için olur... Kaldı ki gerek Çanakkale Dardanos, gerekse Edremit Akçay tarafı olsun, bitki ve çiçek yönünden oldukça zengin sayılır... Ama lafının açıldığı iyi oldu... Annemlere de söyleyeyim nadir bulunabilecek çiçek tohumlarından gördükçe toplasınlar...
Vatan vatan deriz buralarda, gözümüzde tüter hep... Florasına bir parça katkıda bulunabilsem, onun kıvancı yeter artar şahsım için...
Esenlikle...