Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Libertyy
İtiraf, bilmediğim çok şey var... Bilmediğim ve birebir yardım alamadığım konularda deneme yanılma yoluna gider, aklıma gelen herşeyi denerim...
|
Ben de itiraf edeyim,

bu siteye ilk üye olduğumda o kadar bilgisizdim ki ''torf ne ola ki?'' diye google da aramıştım..
İnsan okuyarak, deneyerek neler öğrenmiyor ki
Ustalar, Caerulea hakkında birçok cümle kurmuşlar.. Özür dileyerek ben de bir şeyler eklemek istiyorum..
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun, görülüyor ki sarmaşık sardırmak istediğiniz çitler oldukça uzun..
Kışın donma meselesini bilemem ama, bu bitki, her dem yeşil kaldığı, çok çabuk uzadığı için, tam da size uygun.. Komşularınız da yaşlı olduğundan bu bitki yüzünden aranızın bozulacağını da sanmam.. (tahmin)
İş yerimin önündeki tel 3x2.5 metre uzunluğunda.. (sizin çitle arasında dağlar var) 3 yıl önce tellere sarılsın diye caerulea dikmiştim.. Sonra okudum ki; bu kadar küçük bir alanda baş etmek zor olurmuş, her yeri sararmış, ordan burdan kökler çıkacakmış.. Önceleri korkmuştum, şimdi önemsemiyorum.. Çünkü sandığım gibi olmadı..
Görüldüğü üzere alan çok dar.. Daha büyük olsa alıp başını gidecek..
Bitkinin köklerinin, çimlerin arasından çıkıp sizi üzeceği söylenmiş.. Fotoğrafta görünen kısmın ortasını motosiklet park edildiği için toprak bıraktım.. Bugüne kadar o kısımlardan filiz çıktığını da hiç görmedim..
Bebekler, genelde köke yarım metre kadar uzaklıkta çıkıyorlar..
Zaten nerde çıkarsa çıksın fark etmeyecek.. Dalı tutup çektiniz mi çok çabucak kökleniyor..
Beim tek yaptığım hata, bitkiyi diktikten sonra dalları telin arasından geçirmek oldu..
İleride eminim sorun yaratacaktır.. En azından dikecek olanlara öneri olsun..