Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver
turgor basıncını bilmiyorum ama az sulanan ya da iyice suyun kalmadığı durumlarda mantık olarak şöyle olamaz mı?
Saksı toprağında su kalmayınca ya da nem kalmayınca bitkinin gövdesinde ya da hücrelerinde bulunan suyun , suyun olmadığı saksı toprağına geçmesi ya da köklere hücum etmesi olamaz mı?
|
Evet, zaten aynı şeyden bahsediyoruz. Yani su kaybı susuzluktan ötürü de olabilir, kökte çürümeden dolayı da! Dolayısıyla bitkinin susuz kalmış görüntüsüne her zaman aldanmamak lazım.
Cocopeat ve perlite dikkat etmenizi tavsiye ederim. Perlit zaten malumunuz çok iyi su tutucu, ancak bunun haricinde, şu ana kadar kullandığım toprak karışımları içinde cocopeat kadar uzun süre nemi muhafaza eden birşey ben daha görmedim
(Varsa da kullanmadım)
Karışımınız yaz için iyi gibi ama kış için birşey diyemem çünkü hem siz içeriye - sıcak ortama almışsınız, hem de ilk başarısız denemelerimden sonra bu kış, benim de yeni bir toprak karışımıyla tecrübe edeceğim ikinci kış olacak sayılır!
Ben yaz toprağı karşımını bir kaç hafta önce değiştirip, adeniumlarımı şu anda neredeyse %80-85 oranında ince çakıl taşından oluşan bir toprağa aktardım geriye kalan da zaten az miktarda organik kompost. Tekrar çürüyerek ölsünler istemiyorum
Başarılar dilerim.