View Single Post
Eski 30-11-2012, 10:20   #29
Enver
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn saldikenver,

Paylaşımınız için teşekkürler, en kısa zamanda fotoğraflarınızı da bekleriz.
Ancak bir şey dikkatimi çekti; yukarıdaki mesajınızdan toprağınıza su verdikten yaklaşık 9 gün sonra kuruduğunu anladım, doğru muyum?

Eğer doğru anlamışsam toprağınız çok su tutucu demektir ki bu da adenium için iyi sayılmaz. Aşırı su tutan toprakta bitki köklerinde çürüme başladığında, kökler su emme görevini yerine giteremeyeceği ve ters osmos etkisinden ötürü bitki su kaybedeceği için bitki hücrelerinde basınç (turgor basıncı) azalır ve gövdede yukarıda söylediğiniz gibi bir yumuşama meydana gelir.

Bu durumda yumuşamanın sebebi çürüme mi yoksa susuzluk mu bilemediğinizden ve su vermeye devam edeceğinizden bitkinizi kaybedebilirsiniz de. Yani suyu gövdenin görünümüne göre vermek bence her zaman doğru olmayabilir.

Kolay gelsin
teşekkür ederim uyarınız için
Saksı toprağım %50 dere kumu+cocopeat+perlit+milli bahçe toprağı
Suyu saksıya döktüğümde zaten hemen süzülüp gidiyor su.
yani toprağım su tutan bir toprak değil gördüğüm kadarıyla.
Daha önceden bu hatayı yapmıştım. Kompost eklemiştim kompost çok su tutmuş bu şekilde kılıç larımdan birini kaybetmiştim.
Yani ben yanlış ifade etmiş olabilirim. 9 günde kurumuyor toprağım. Su verdikten 1 gün sonra bile toprağım kuru bir hale geliyor ama ben kışın 10 günde bir su veriyorum az olmak şartıyla
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön