View Single Post
Eski 30-11-2012, 08:39   #242
Libertyy
Ağaçsever

Libertyy's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
İspanyol teyze clematisini kendi havasına bırakmış anlaşılan, hiç budanmamış gibi.
Tohumlarını toplayabilseydiniz ne iyi olurdu, bir çok üyeyi sevindirirdiniz.

Yaprak fotoğrafını "Yaban asması-Clematis" başlığına da yükleyin.
Adalet hanım öngörülerinizde haklısınız... Orta büyüklükte sayılabilecek bir bahçe, içinde süs bitkileri için havuz falan da var... Algıladığım kadarıyla bir zamanlar oldukça hevesle birşeyler yapmaya çalışmışlar, ama sanki şimdilerde biraz boş vermişlik var gibi gibi... Ya da kış aylarında olduğumuz için bana öyle göründü...

Daha fazla tohum olayı...

Sormayın, günlerdir kafamı kurcalayan sorun bu... Hali hazırda elimde 13-14 baş kadar Clematis tohumu var... İcap ederse bir torba toplarım, bu sorun değil... Asıl sorun şu ki, ben bunları posta ile göndermek istesem posta ücreti 15 Euro'yu bulacak...

Eşimin bayan iş arkadaşı 16 Aralık'ta Antalya-Lara Club Sera Hotel'e gidecekmiş... ''Tohum gönderelim, kargo ile Halil beye postalasın'' dediğimde, ''Götürmesine götürür ama kargo olayını rica edemem o derece samimiyetim yok'' cevabı aldım...

Şimdi...

Önümüzdeki yaz aylarında vatana farklı çeşitlerde yüzlerce binlerce tohum getireceğimden eminim... Ama şu an için yapılabilecek tek şey, forumdaşlardan birinin bahsi geçen otele gidip, tohumları elden alıp, kargo ile Halil beye ulaştırması olur...

Bu konuda sizin ya da Halil beyin bir girişimi olur mu bilemem...

Libertyy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön