Konu: Kalanchoe
View Single Post
Eski 29-11-2012, 18:53   #928
Muhsin Hanif
Ağaç Dostu

Muhsin Hanif's Avatar

Giriş Tarihi: 02-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sayın Muhsin Hanif, Kalanchoe yapraklarında yapışkanlık var mı? Bir de alt yapraklarda kopup düşme oluyor mu?

Yapışkan yapraklar genelde zararlıların verdiği hasarlarda ortaya çıkıyor. Aşırı sıcak ve nemin sonucu mantar hastalıklarında da benzer bereler oluşabiliyor. Kalanchoelarda bu durumda alt yapraklarda kopup düşme oluyor.

Her iki durumda da bozulmuş olan yaprakları koparmanızda ve bitkiyi diğerlerinden ayırmanızda fayda var. Toprak nemli kalmasın bir süre. Tamamen kuruduktan sonra tekrar sulayın. Bana zararlıdan çok mantarı çağrıştırdı ama diğer üyelerin de fikrini almakta fayda var.
Teşekkür ederim cevabınız için. Yapışkanlık bazı yapraklarda az miktarda vardı. Mantar olma ihtimali yüksek çünkü bu yaralar olmadan bir kaç hafta önce sabunlu su püskürtmüştüm bolca ve o zaman havalar sıcaktı.

Şu anda durumu daha iyi çünkü bilmeden ( içgüdüsel sanırım) sizin dediğinizi yapmıştım. 2 - 3 hafta su vermedim sayılır ( bir kez azcık vermiştim). Fotoğraf bir ay öncesine ait, durumu iyiye gidiyor ama yine de öğrenmek istemiştim.

Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön