View Single Post
Eski 29-11-2012, 11:34   #2899
servi-3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2012
Başlangıç ve planlama

Tüm üyelere saygılar dilerim. Çok uzun süredir formu diğer başlıklarla beraber ilgi ile izliyorum. Bende ilk kez yazıyorum. Gerçekten belirteyim, internetdeki en değerli gerçekçi bilgilerin ve paylaşımın bulunduğu yer burası olarak görüyorum. Faydalanmak isteyen herkesin farkındalığı arttığı bir gerçek. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır, ayrıca bu konuda yalnız kalmadığınızı da hissediyorsunuz. Bu gerçekten çok güzel bir duygu.
Tekirdağ Saray bölgesinde 19 dönüme yakın bir yer almışdım. Bu günlerde altyapıyı hazırlamaya çalışıyorum. Bölge ile ilgili bulduğum her konuyu inceliyorum. Köylerin durumu, tarım şekilleri, toprak durumu, yer altı su durumu, köylülerin davranışları, meterolojik durumlar, arıcılık, mera ... gibi gidiyor. Profesyonel olarak araştırmacılığım burada da kendini gösterdi, öğrendikçe açlık artıyor.
Yaptırabildiğim analizleri yaptırdım. Daha sonra bu bilgileri de sunabilirim. Geçen hafta toprağı 7 li ile sürdük. Şimdi arazi yerleşimi üzerinde çizim yapıyorum, sonra kepçe ile delikleri açtırmam gerekiyor.
Ancak herkesin olduğu gibi aralıklar konusunda problemim var. Özellikle 8x4 uygulayanlar, ileride aradan birer ağaç kesmeyi mi düşünüyorlar. Eğer öyle ise bahçedeki ağaçların yarısını kesmeleri gerekir. Para kazanmak amacı ile o kadar genç ağaç kesilebilirmi insan daha sonra nasıl rahat uyur. Canşlıyı yok etmek, bu vicdansızlık gibi geliyor. Ancak bilmediğimiz başka bir yöntem mi var. Sürekli budama ile girişim sınırlanabilirmi?
Bu aşamayı içim rahat olarak geçemedim. 8x8 yerine 7x7 sayıyı arttırmak adına daha uygun olabilirmi? 7x7 yi mi tercih edeyim. 7x7 ye destek varmı?
Chandler yapı olarak daha bodur gibi duruyor. Yurtiçinde büyüklü olarak 10 yaşında olduğu belirtilmişdi, 20-30 yaşlarına doğru taç yapısı büyüklüğü hakkında bir bilgi varmı?
Saygılarımla.

servi-3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön