View Single Post
Eski 29-11-2012, 10:22   #2898
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces Mesajı Göster
Ben minimum gelirle (söz gelimi 5 TL) ve minimum kg larda hesap yaptım. Giderleri de her yıl %10 artacak şekilde hesapladım.
Çok doğru

Alıntı:
50 dekar için
1. yıl : 16 bin TL harcadık. (Kışın Leonardit, baharda yine leonardit, yazın belli aralıklarla sıvı köklendirici (organik madde yönünden zengin) kullandık)
2.yıl : 20 bin TL harcadık. (Kışın leonardit, baharda fidan başı 300 gr yine leonardit kullandık, sıvı leonardit ise önceki seneye göre 1/4 az kullandık)
Benim de harcamalarımı dekara oranlarsanız benzer rakamlar çıkıyor. 20 bin belki alet ekipman arızalarından dolayı çok olmuş.. Seneye düşer umarım.

Alıntı:
Fazla sulamadan (Kil oranının biraz yüksek olduğu alanlarda kök kesmesi) ,yanlış gübre veriliş şekillerinden, işçi hatalarından ve tüplü fidanların kötü kalitesinden dolayı %35 den fazla kaybımız oldu. Bu %35 kayıptan sonra tohumdan ekmeye karar verdik. Geçtiğimiz hafta bu işlemi tamamladık ve yeni çalışanlarımızla anlaştık. Önümüzdeki sene daha az hata ve kayıpla nasıl giderizi araştırmaya koyulduk.
Süper.. işte bunları yazalım.. Kimse bu kayıpları hesaba katmıyor. Hala daha 400 ağaç x 10 kilo filan gibi gidiliyor. İşçilik kalitesi, kayıplar, don zararları, domuz zararları, vs. vs. bunların hepsi Türkiye'de tarımın gerçekleri.

Alıntı:
İklim, toprak , doğru bakım, zamanında müdahale verim faktörünü etkileyecek etkenler gibi görünüyor.
Bal damlıyor..

Kolay gelsin Sn. Vasces. Bilinçli bir şekilde çalıştığınızı anlıyorum yazdıklarınızdan, umarım dilediğiniz gibi olur her şey.

Ç.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön