Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces
Ben minimum gelirle (söz gelimi 5 TL) ve minimum kg larda hesap yaptım. Giderleri de her yıl %10 artacak şekilde hesapladım.
|
Çok doğru
Alıntı:
50 dekar için
1. yıl : 16 bin TL harcadık. (Kışın Leonardit, baharda yine leonardit, yazın belli aralıklarla sıvı köklendirici (organik madde yönünden zengin) kullandık)
2.yıl : 20 bin TL harcadık. (Kışın leonardit, baharda fidan başı 300 gr yine leonardit kullandık, sıvı leonardit ise önceki seneye göre 1/4 az kullandık)
|
Benim de harcamalarımı dekara oranlarsanız benzer rakamlar çıkıyor. 20 bin belki alet ekipman arızalarından dolayı çok olmuş.. Seneye düşer umarım.
Alıntı:
Fazla sulamadan (Kil oranının biraz yüksek olduğu alanlarda kök kesmesi) ,yanlış gübre veriliş şekillerinden, işçi hatalarından ve tüplü fidanların kötü kalitesinden dolayı %35 den fazla kaybımız oldu. Bu %35 kayıptan sonra tohumdan ekmeye karar verdik. Geçtiğimiz hafta bu işlemi tamamladık ve yeni çalışanlarımızla anlaştık. Önümüzdeki sene daha az hata ve kayıpla nasıl giderizi araştırmaya koyulduk.
|
Süper.. işte bunları yazalım.. Kimse bu kayıpları hesaba katmıyor. Hala daha 400 ağaç x 10 kilo filan gibi gidiliyor. İşçilik kalitesi, kayıplar, don zararları, domuz zararları, vs. vs. bunların hepsi Türkiye'de tarımın gerçekleri.
Alıntı:
İklim, toprak , doğru bakım, zamanında müdahale verim faktörünü etkileyecek etkenler gibi görünüyor.
|
Bal damlıyor..
Kolay gelsin Sn. Vasces. Bilinçli bir şekilde çalıştığınızı anlıyorum yazdıklarınızdan, umarım dilediğiniz gibi olur her şey.
Ç.