Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
Tarımsal ürünlerde ancak masrafları onceden hesap edebilirsiniz...kazanc ancak mahsul satılıp para cebe konunca olabilir..Önceden yaptıgınız hesaplar cok büyük oranda hayal kırıklıgı demektir.. Zaten bu evdeki hesaplar önceleri bahce kurulmasına sebepken sonradan da kurulan bahcelerin terkedilip heba olmasına en büyük sebeptir .. Şahsi kanaatim defalarca yazdım ama önceki yazılanlar genellikle okunmuyor yine yazayım sadece kazanc hesabıyla bu işe girişenler bence daha kazançlı işler bulabilirler...
|
ben sadece aklımdan geçenleri foruma aktarmak sizlerinde fikirlerini almak istedim..
20-30 ağaç dikip,kendi ihtiyacımı karşılarım,eşe dosta dağıtıp birazda satar masraflarımı karşılarım diye düşünülse dediğiniz doğru ama 10 dekar 50 dekar 100 dekar bahçe kurup da amaç para kazanmak olmayıp da de ne olabilir sizce..kazanç sağlanabilecek başka işler de vardır mutlaka,önemli olan severek yapabileceğiniz işten kazanmak..ben bağ bahçe havyancılık işlerini sevdiğimden tarımdan ek gelir elde etmeye ve emekli olduğumda da(daha 30 yıl var ama olsun
) tamamen bu işlerle uğraşmak için ceviz yetiştirmek istiyorum..
abartı hayal edip sonra da hayal kırıklığına uğramak istemem ****** ama ne kadar kazanabileceğimi düşünmek buna göre de yatırım yapmak da normal birşey sanırım..