View Single Post
Eski 29-11-2012, 01:46   #122
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayko Mesajı Göster
bu söylemler elbette yaşanmış tecrübelerdir california şili portekiz ekiyorda türkiyede olmuyo cok enteresan geliyor. adamlar senelerdir 8x4 ekiyorlar amerikadaki ceviz bahcelerine bakarsan görebilirsin.Ayrıca yaşamak iiçin denemen lazım ben denedim onlar yapıyorsa biz niye yapamayalım. 10 sene once tarım bakanlığı ceviz olcüleri 12x12 sonra 10x10 simdiki ölçüsü 8x8 5 sene sonra nereye düşer kimbilir. küçük bahceler için buna deymez ama büyük bahceler için gerekli techizat olduktan sonra neden olmasın.
Anladım, dışarıdan alınmış fizibilitelerle konuşuyoruz.

Sayın ayko, başka sorum yok.

Ama şu iki cümlene cevap vereyim

"ceviz bahçelerine bakarsan görebilirsin"

Ben o bahçeleri yetiştirdim içindeyim, siz neredesiniz?

"Ayrıca yaşamak iiçin denemen lazım ben denedim"

Denediğini yetiştirdiklerini paylaşabilirsin,buna kimse bir şey diyemez, ne denedin? kaç ağaç yetiştirdin? kaç yaşındalar? kaç kilo verim aldın? aldığın verimden kaç dekar bedava arazi kaldı? bunları paylaş.

Bana boyalı fizibilite raporlarını anlatma, efendim california şili portekiz yapıyormuşşş, california şili portekizin iklim şartlarını toprağını imkanlarını ve nasıl bir mühendislik çalışmalarla yaptıklarını biliyormusunuz, yoksa tüm bunları siz mi yaptınız? yoksa california şili portekize gidipte doktoramı yaptınız, elinize küreği alıp 20-25 yıllık ağaçların fidanlarını siz mi diktiniz yetiştirdiniz de 8 yıldaki verim hesabını yapıyorsunuz. Anlatacaksanız forumdaki arkadaşlara bunları anlatın,

Araştırmak bilgilenmek fizibilite raporlarını incelemek iklim şartlarını imkanları öğrenmek sorgulamak hatta eline küreği alıp bir fidan ekmek başka bir şey.

Masa başında bir başkasının fizibilite raporlarıyla yapmış gibi yetiştirmiş gibi şu kadar verim almış gibi konuşmak hayal görmek başka bir şey,

Ceviz konusunda bu kadar ülkeye giden bu kadar ülke gezen bu kadar tecrübeleri olan selami bayrak, gerekse yaşar akça hocamız bile bu kadar bilmiyor inan ki, pes yani.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön