View Single Post
Eski 28-11-2012, 22:43   #77
Halil Balaban
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Kardeşim İsmail

Ziyaretinden ziyadesiyle memnun oldum. Çok teşekkür ederim. Ayrıca iltifat kabul ettiğim sözlerin içinde sağol, varol. Asıl senin yaptıkların övgüye değer ve azim gerektirir. Ben seni sessizce takip ettim. İsmail Kardeşim, tahmin ediyorumki basamak sistemi ile üretim yapıcaksın. Öğrenmek için
izninle bir şey sormak istiyorum. Basamak sisteminde bir üst basamak, bir alttakini az-çok da olsa gölgeliyecek. En azından sabah batı yandakiler, öğleden sonra doğudakiler gölgede kalacak. Basamak yerine A demirlerin genişliğinde ranzalara 8-10 sıra oluklar konsa aynı genişliğe aynı adette oluk sığmazmı? Örneğin 8 ya da 10 oluğun 4-5 ine bir taraftan diğerlerine öbür taraftan yetişilmezmi? Böylece olukların hepsi aynı oranda güneş görürse ürün kalite standardı en üst seviyede sağlanabilirmi? Böylece ürün kalitesinin fiyat farkı; (oluk bir miktar az bile olsa) oluşan eksiği karşılamazmı? Bu soruları Sayın Tabiat'ın marul çalışması düşündürmüştü. O çalışmanın sonuç kısmını bir gözden geçirmekte fayda var. Kardeşim sevgiyle, hoşça kal.
Halil Balaban
Not: Tek sıra oluktan oluşan basamak için düşünülmüştür.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön