View Single Post
Eski 28-11-2012, 10:57   #112
popeye42
Ağaçsever

popeye42's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayko Mesajı Göster
Sevgili ladikli ve lilium leonarditle ilgili soylediklerimi yasadııgım tecrübeleri sizinle paylasmak istiyorum .Bildiginiz üzere Türkiye topraklarının %75 organik maddelerden yoksun killi yanlıs kimyasal gübrelemeden dolayı organik yapısı bozuk topraklardan olusmaktadır.Bende ceviz tarlası yapmaya karar verdiğimde yaptırdığım toprak analizlerinde oldukca problemli bir toprak yapısıyla karsılaştım.Bir arkadasımın tavsiyesiyle leonardit (hümik asit ) le bozuk olan toprak yapısını düzeltmek icin etkili bir yontem olduğunu oğrendim.leonardit le ilgili bilgiler toplamaya basladım. öğrendiğim bilgiler ışığında Devletin ülke topraklarını ıslah etmek için bir caışma yaptığını bu arastırma içinde tübitak konya selçuk üniversitesi ve buna bağlı 2 üniversitenin
Türkiye kömür işletmeleri nezninde hümas isimli hümik asit içeren bir ürünün yapılmış oldugunu öğrendim.ürünü almak için yetkili bayii ile tarlama uygulama yaparak bilgi almaya basladım.Soylediği 1lt leonardit 4-5 ton hayvan gübresine eşdeğer hümik asit ve fülvik asit içerdiği bilgisini verdi.Bu bilgi bende merak uyandırdı nasıl olurda 4-5 ton hayvan gübresi 1 lt hümik asite eşdeğer diye. Bende bunu arastırmak için bu arastırmanın başındakı kişi olan prof dr sait GEZGİN hocayla leonardit ve toprak ıslahı konularıyla ilgili bilgi aldım.Eğer sizde leonarditle ilgili yapılmış olan akademik çalışmalarla ilgili bilgi almak isterseniz www tkihümas.gov.tr adresinden teknik bilgi makaleler tki humas bitki yetiştiriciliğinde kullanımı sayfa 10 ve 23 sayfalara bakmanızı tavsiye ederim.Esenlikle kalın
sn ayko benim 7000m tarlam var 120 chandler dikeceğim ne kadar leonardit kullanmam gerekiyor veya kaç lt hümik asit kullanmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.

popeye42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön