Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci
Sayın FKY100,
Ziyaretinize teşekkür ederim, güzel sözlerinizden çok mutlu oldum.
Biz cahil cesareti başladık bir şeylere, imkanlarımız da çok kısıtlıydı. Bence mühim olan istemek, gayret etmek.
Bahçeniz boş da olsa bir kaç resim ekleyerek, öncesi, sonrası yapmak hoş olur diye düşünüyorum.
Kış tam başlamadan, hemen planlayarak ağaç dikebilseniz keşke, 1 sene kazanırdınız.
Bu sitede, çok araştırmacı, bilgili ve yardım seven üyelerimiz var, size her konuda destek vereceklerine de eminim.
Size de bu zevkli ve yorucu, özverili mücadelenizde başarılar dilerim.
Çocuklarınıza güzel bir gelecek vereceksiniz, kolay gelsin.
|
İzmitte son iki hafta sonu hava soğuktu. Küçük oğlumda bu sene kreşe başladığı için hastalıktan kurtaramıyoruz ve sürekli antibiyotik içiriyoruz. O yüzden 2 hafta sonu onu sokağa çıkarmamak için gidemedik ve resimler çekemedik. Evet bende istiyorum resimlemek ve sizlerin yorumlarını alabilmek.
Meyve ağacı dikeceğiz, eşim tarım müdürlüğünden bir ziraat mühendisi ile görüşmüş, bize meyve ağacı listesi çıkarmış ve yerleşimlerini de yapmış. Hatta topraktan 15 cm, 30 cm ve 1 m ( rakamlarda hatalarım olabilir ama belli aralıklarla) derinliklerden numune götürürsek analiz edebileceklerini söylemiş. Şimdi ağaç ekersek hayvanlar zarar verebilir diye önce etrafını çevirmek için malzeme temin ediyoruz. Sonra köylülerden yardım alarak etrafını çevireceğiz. Tarla sürüldü. Ama tırmıkla düzeltilmedi.
İşte ufak ufak çabalarımız başladı ama tarlamıza sadece 1 kez gidebildik. Onda da resim çekmek aklıma gelmedi. Bu işlemlerden sonra çekerim.