İlginçtir ( en azından benim için) Norveç’te milyonlarca tarım ürününü 1000 yıl iklim değişikliği, savaşlar ve doğal felaketlerden korumak için tohum deposu kuruluyor ve Gates Vakfı 30 mlr usd ile hissedar oluyor. "
The Location - regjeringen.no " , "
Forests.org Internet Search Results: Norway plant biodiversity seed vault "
Modern robinson mu desem, modern nuhun gemisi mi yoksa biyolojik savaş aracı olarak GDO mu kullanılacak desem?
Sadece ürünlerin genetiği ile mi oynanıyor, ülkelerin tarımsal genetiği ile oynanmıyor mu?
Bill Gates ile Rockefeller Vakfı’nın Svalbard projesinde Pirinç, mısır, buğday ve soya fasülyesi benzeri yem bitkileri gibi dünyanın en önemli geçimlik ürünleri için geliştirilen patentlenmiş tohumlar varken; bunlar nihayetinde korkunç bir biyolojik savaş aracı olarak kullanılabilir mi?
"
GDO devleri bilmediğimiz şeyleri mi biliyor "
Satın aldığımız tarımsal ürünlerin üretim sürecinde, finansmanından tohumuna, gübresinden zirai ilacına kadar her şey yabancıların elinde. Çevremize baktığımızda pardon bakmasak ta görüyoruz zaten. Tigem' in 2011 raporuna göre sadece tohumda dünya ticari hacmi 45 mlr usd, türkiye ticari tohum hacmi 400 mln usd. ( hoş bu kurumda özelleştirme programında ya )"
http://www.tigem.gov.tr/Sektrel%20De...R%20RAPORU.pdf ".
Mali boyutundan ziyade sosyal boyutu daha da önemli iken sen pazarı açar yasal zemini hazırlar yerli üreticiyi korumazsan sonuç kaçınılmaz.
Tigem' i de babalar gibi satarsın, şeker fabrikalarını da. Çiftçi de anasını alır ya bayere gider ya da pioneera , Tohum için bu kadar ağır mevzuat, bu kadar harç uygula, gümrüklere bir tane GDO labarotuvarı koyma.
" Forbes dergisinde yayınlanan “Sam Amca Neden Genetiği Değiştirilmiş Gıda Maddelerini Destekliyor” (6 Kasım 2011) başlıklı yazı tarım endüstrisinin nasıl ABD’nin pozitif ticaret dengesine sahip olduğunu gösteriyor. Monsanto’ya ödenen telifler borca, çiftçilerin intiharına ve dünya genelinde biyo-çeşitliliğin yok oluşuna dayanmasına rağmen GDO’ların reklamı ABD’ye telif ücreti getiriyor.
"
Why Uncle Sam Supports Frankenfood - Forbes ",
"
Monsanto ~ Our Commitments "
Ne kadar çok soru sordum ya.
Şimdi bunları okuyunca ister istemez kafam karıştı, aklıma bazı sorular geldi:
1-Ağaçlar.net datası acaba kaç yerde yedekleniyor, bunu kimler biliyor ? (doğaseverlerin onca emeği ve tecrübesi neme lazım geç bulduk çabuk kaybetmeyelim)
2-Mine Hanım' ın gaz maskesi varmı? ( biber gazına karşı ) ( tamam biraz arap sabunu kokuyoruz ama zirai ilaç lobisi ister falan )

3-Amatör hobici Engin Bey' in gazmaskesi varmı, tohumlardan dolayı koruma talep etmiş mi ?
Sonra birisi çıkar " tohum saklayıp ilaç yapıyorlar bu kişileri milletimin huzurunda kınıyorum. bu konuda ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gereken kararı vermesini bekliyoruz." diye beyanat verir falan...
Saygılarımla