Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sayın Libertyy;
Bunlar clematis tohumları.
Tohumlar çiçek özelliklerine göre farklı şekil ve büyüklüklerde olabilirler.
İçleri muhtemelen doludur.
Siz verilen bilgilere göre bir kaç değişik ekim yapınız, birinden biri ve ya hepsi cevap verecektir.
|
Hayıflandım....
Yıllarca forum yöneticilikleri yapmış biri olarak, soru sormuş olduğum topiğe yazılmış olan bir cevabı bu kadar geç görmüş olmam affedilir gibi değil.... Genelde ilgimi çeken konulara abone olmak kaydıyla her daim mail yoluyla haberdar olurdum ama sanırım burayı atlamışım...
Saadede geleyim...
İki hafta kadar önce bir işim için yaklaşık 20 KM uzak mesafeye yolum düşmüştü... Ki, o tarafları pek gezmem, tanımam... Yol kenarında doğal ortamda yetişen salkım saçak sarmaşık türü bitkiler oluşu dikkatimi çekmişti, ama çevre yolu olduğu için o an durup inceleyememiştim...
Dün tekrar aynı yere gittim... Gerek yaprak biçimi görüntüsü, gerekse tohum oluşumu adına gördüklerimin Clematis olduğuna karar verdim... Bir kaç dal kesip evde köklendirme ortamına aldım...
Ne olur ne olmaz babında bir avuç kadarda tohum almıştım... Adalet hanımın mesajında dile getirdikleri iç açıcı oldu...
Şimdi, yapmam gereken son birşey daha kaldı... Hem hala ziyaret etmediğim o ispanyol ablayı bir daha ziyaret etmek, hem de dün tohum aldığım yere bir daha gitmek daha fazla tohum almak... Akabinde tohumları 'tohum takas' etkinliğiyle uğraşan Halil beye ulaştırmak...
Dipnot: Bahsi geçen her iki Clematisinde yaprak görüntüsü farklı... Her ikisininde anaç bitki ve yapraklarının fotoğrafını çekmeye çalışcağım, olurya belki cişnsleri hakkında küçük bir fikir ediniriz....