View Single Post
Eski 27-11-2012, 08:40   #620
gülenmelek
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Sayın smnunal; Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin Sarı sarı pek güzel görünüyor
Merak ettiğim 2 konu var.
1- Yağ çıkarmak için, yeşil-siyah, olgunlaşmış-olgunlaşmamış olması farketmiyor mu ? Gördüğüm kadarı ile zeytinler karışık çünkü.
2- Siyahlaşmış zeytinler toplanıp, sofralık zeytin yapmak için hani, suda bekletilir, her gün o su değiştirilir v.s. acısı gitsin diye. Yağ yapıldığı zaman ise bu acılık olmuyor. Nasıl ? Yağ çıktığı zaman, sonrasında da bir işlem uygulanıyor mu?

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön