Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı
Sayın smnunal;
Zeytin yağlarınız (altın sarısı) çok güzel görünüyor.
Allah bereket versin.
Ağız tadıyla yemek nasip olsun.
Darısı başımıza.
|
Sayın Dünyalı,
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Zeytin yağının renginin sarı olması zeytinlerin kaliteli olması ve sıkım esnasında içerisindeki vitamin, minarel ve enzimlerin etkisinin kaybolmaması için su sıcaklığı çok önemlidir. Zeytinyağının kaliteli olması için mümkün olduğunca ısıl işlemden enaz etkilenecek şekilde işlem yapılmalıdır.
Sıkım esnasında makinaları kendim kullandığım için mümkün olduğunca en iyisini yapmaya çalışırım.
Bahçesi olan ve zeytin yetiştirme imkanı olan herkesin zeytin dikmesini öneririrm.
İnşallah sizlerde kısa sürede kendi zeytin ve zeytinyağınızı üretme ve tüketme mutluluğuna kavuşursunuz.