Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı
selam arkadaşlar ben bu forum da yeniyim beş yıldır orkide yetistiriyorum bu sayfada çok yanlış bilgiler gördüm elimde bir tanede 15 yıllık orkide var orkidebizi kovaya daldirma usulü sularsaniz kısa zaman sonra kaybedersiniz haftada bir yemek kaşığı ile dışarıda olan kökleri islatmadan iki yemek kaşığı sulanması gerekir ayrıca dibi dar uzun saksida durması gerekir iç saksı tekbasina yeterli nemi koruyamaz nem kaybolunca yapraklar buzusur sevgilerimle
|
Sayın Almanyalı;
yanlışlık veya doğruluk görecelidir fakat '' çok yanlış '' deyip yıllardır uygulanan bir bilgiyi silmek keskin bir davranıştır... siz kendiniz bir metot uyguluyor olabilirsiniz ama burada gerek alaylı gerekse okulunu okumuş hocalarımızın bizlere öğrettiği ve güvenle kullandığımız uygulamaları (daldırma yöntemini söylemişsiniz) yanlış diye itham edemezsiniz!!! şöyle diyeyim; siz yanlışlığını nasıl biliyorsunuz acaba yanlış dediğiniz yöntemi kaç bitkide kaç defa kaç dk olarak uyguladınız da böyle yanlış diyebiliyorsunuz??? ben de sizin dediğiniz gibi üzerinden 1 su bardağı olarak uyguluyordum ki daldırma yöntemini öğrendim orkidelerim çok daha sağlıklı oldular... ki bir de siz acaba hangi mevsim hangi zaman için söylediniz bunu? kış için diyorsanız belki geçerli olabilir diyebilirim ama yine de zaman belirtmeniz lazım! ve '' kısa zamanda ölür'' de ne demek!!! benimkiler ölmediler... bende bir kaç tür cattleya, bir kaç tür paphiopedilum, vanda, rhyncos, bir çok phal, psychopsis, cymbidium var, çoğunu daldırma usulü ile bakıyorum.. ve ölmediler..
Saygılar.