[QUOTE=derdin;1053778]Sayın safranlı ceviz yetiştiriciliği deryasında şu ana kadar sadece bir damla bulmuşken onuda elimden alıyorsunuz.Ceviz tohumdan yetişir tezinize beni ikna etmeniz mümkün değil çünkü benin aradığım dayanıklı ve güçlü ceviz ağacı değil öyle olsa haklı olabilirsiniz,amaben verimli bir ceviz ağacı istiyorum o nedenlede fidan vede yabancı cinskonusunda kararlıyım.uyarılarınıza teşekkür ederim,sağolun.[/QUOT
Hepimizin temel beklentisi verimli,karlı,ve sistemli bahçeler kurmak ve önce dogamıza sonra da ülkemize ve kendimize fayda sağlamaktır.
yazdıklarım ve temel fikriyatım temelde sürdürülebilirlik ve verimlilik ilkesinden hareketle ortaya çıkmıştır
bölgenize uygun dilediğiniz çeşit di yetiştirebilirsiniz
bu konuda sıkıntı yok
benim temel anlayışım mükemmel toprak hazırlıgından sonra tamda bu aylarda tohumları toprakla buluşturmak ve yaz sonunda da dilediğiniz çeşit ile aşılamak esasına dayanır
yani tohumdan ek yan gel yat denilmiyor
bahçenizin sahibi olacak olan ağaçlarınız ana rahmınden itibaren kendi yurdunda yetişsin
gurbette yetişip kökleri paralanıp parçalanan cılız ;yogun bakım ünitesine muhtaç olan kendini zor ayakta tutan fidanlar olmasın
benim kanaatim mümkünse tüm meyve bahçelerinde bu esasa dayanıyor...
gönlünüze göre olsun....
|