Merhaba,
Biz Acer palmatum tohumunu bugün yurt dışından kendi saksısında getirdik. (paketli halde 1 gün geçirdi) sanırım toprağında filizlenmiş olmalı değil mi? (açıp bakmadık ama, saksıda olduğuna göre buzdolabında tutma kısmını direk atlamış oluyoruz?) Bursa da yaşıyoruz, 3. kat. Direk balkonda kuytu bir yere(barbekunun yanına)koymayı düşünüyoruz. Öncesinde birkaç gün evin içerisinde,ılık ortamda mı tutmalıyız? hemen su vermeli miyiz, birkaç gün ortamına alışmasını mı beklemeliyiz? açıkçası bonzailer hakkında pek bilgimiz yok.
Daha önce 1 bonzai bakmıştım, türünü hatırlamıyorum. evin içerisinde, kaloriferden uzakta, ışık alan yerde bamıştım. toprak kurudukça 1 çay bardağı çeşme suyu verdiğimde güzel bir şekilde yeşermişti. (sonrasında seyahatim oldu, ev arkadaşım sulamayı unutmuş, kurudu) sorum suyun nasıl olması gerektiği, bu özel bir tür olduğu için kireçsiz su olmalı sanırım. bir kaç yazı okudum.(sirkeli su..vs) açıkçası kafam karıştı.
Bu arada okuduklarımdan anladığım kadarıyla, doğayı taklit etmek adına tohumdan büyütmek için doğru zaman(Kasım ayı) ve doğru yerdeyiz sanırım(Bursa) değil mi?? ne zaman poşet geçirmemiz gerekiyor ve toprağına ilave birşey gerekli midir?
Baya soru sordum ama yanlış başlangıç yapmak istemiyoruz
teşekkürler,
Hande