View Single Post
Eski 25-11-2012, 12:55   #483
Libertyy
Ağaçsever

Libertyy's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
2-3 nod içeren 5-12cm uzunluğunda çelik, 25 derecelik ısı öneriliyor. İlkbahar-güz arasında köklenmenin 2-5 hafta, kışın ise 10 haftayı bulduğu söyleniyor. Tabii bu veriler toprakta köklendirme için. Suda köklendirme için bilgi yok. Belki deneyenler vardır da paylaşırlar.
Bahçemde bir caerulea var. Son derece yayılıcı, saldırgan bir bitki. Bazen beni korkutuyor. Kendi kendine havai köklenecekmiş gibi geliyor bana...

Kaynak Kitap :
*Passiflora - Passionflowers of the World; Ulmer Torsten, MacDougal John M.; 2004; Timber Press
Bilgilendirme için teşekkür ederim... Yine yazmadığım, yazmayı unuttuğum bir başka şey... İki ayrı dal çiçek gübresi, üç ayrı dal kum saksı olmak üzere beş ayrı dal daha denemeye almıştım ama ne hikmetse onlara ümitsiz vaka gözüyle bakıyorum....

Yalnız 25 derecelik ısı olayı çok iyi oldu... Çiçek gübresinde dediğim üç saksıyı bahçedeki seraya koymuştum, onları derhal içeriye almak gerek demekki...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
............. Kendi kendine havai köklenecekmiş gibi geliyor bana...
Bu kısım gülümsemelerime yol açtı... Gülümsemeleriniz ve neşeniz daim olsun...

Keşke dedim, keşke benim emek verip aklımdakileri hayata geçirmede başarılı olabilsem...

7 sene önce satın almış olduğum evin arka plan bahçe çitleri komple tel ile kaplı, ve algıladığım kadarıyla tel çit benim eve ait... Ki, sol komşum olan ev iki sene önce el değiştirdi, şu anki sahibi bir rus... Ona orta yaş üstü desem bile genel anlamda komşularımın hepsi yaşlı sayılır... Velhasıl onlardan hayır yok... Dolayısıyla şahsen el atıp tüm o tel çitleri sarılıcı cins çiçeklerle donatmak elzem oldu...

Şu an için ''Üyelerin Bahçeleri'' kısmında kendi sayfamı oluşturmadım, alttaki fotoğrafı temsili resim olsun için ekliyorum... Az önce bir parça güneş oldu hemen fotoğraflayıp geldim...

Eklenen Resimler

Libertyy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön