Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN
Sayın NURİ MURVET;
Az önce epifit bitkilerle ilgili resimlerinizi büyük bir hayranlıkla inceledim ve tek kelimeyle anlatmak gerekirse hayran kaldım. Zira bende bir orkide yetiştiricisi olarak, orkidelerin canlı ağaç üzerinde yetiştirilmesi ve ağaç dalı üzerinde yetiştirilmesi ve otomatik sisleme, aydınlatma gibi çalışmalar sürdürmekte veolumlu sonuçlar almaktayım.
Orkideler ve tillandsia başta olmak üzere tüm epifit bitkilere hayranım. Hatta verdiğim linkte henüz tam anlamıyla işlemeye başlamamış çalışmamdan örnekler var.
http://www.agaclar.net/forum/orkide/28889.htm
Sizden bu epifit bitkiler hakkında özellikle orkide hariç diğer tillandsia ve türevleri ile ilgili bilgiler almak isterim.
Bu bitkileri İstanbulda bulabileceğimiz yerler mevcutmudur. Zira verdiğim linki inceleseniz oradaki yuvarlak terrariumun şu an 150*80*100 cm ölçülerinde dikdörtgen formda olanı üzerinde çalışıyorum ve o da tamamen epifit olacak.
Bu bitkilere ne şekilde sahip olabileceğim konusunda yardım istiyorum. Sanırım ufak tefek farklılıklar dışında aynı sulama ve nem oaranları altında bir arada bakılabilirler (yanlışsam düzeltin lütfen). Şimdilik bu kadar sevgiyle kalın.
SAYGILARIMLA.
|
Merhaba sayın
SAGEN hoşgeldiniz.
Öncelikle sizi kutlarım...
Yetiştirmek için çok emek ve dikkat isteyen bitkilere gönül vermişsiniz.
Epifit özelliği olan cins ve türdeki bitkilerin yaşam ortamı doğru hazırladığında yetiştirilmesi, son derece kolay bitkilerdir.
Yapımına başladığınız terrariumunuza
Bromeliaceae ailesinden Aechmea türleri, Billbergia türleri, Guzmania türleri, Neoregelia türleri, Nidularium türleri, Tillandsia türleri, Vriesea türlerini kullanabilirsiniz..
Bu epifit ve yarı epifit bitki türlerini İstanbulda tropikal bitki satış yapan seralarda bulabilirsiniz.
Bakım ile ilgili, dediğiniz gibi sulama ve nem oranları aşağı yukarı aynıdır. Rozet formlu yapıdaki türlerde biraz bakım farklılıkları vardır. Eğer size yardımcı olabilecekse, bilgimiz dahilindeki konuları paylaşmaktan mutluluk duyarım. Başarılar...
Kolay gelsin...
Saygı ve selamlarımla...