Uzun süredir planlıyorduk, bahçedeki mısırları temizledik (bizzat orakla mısır biçtim bütün gün) mahsülün çoğunu topladık, artık hafriyata hazırız dedik... Araya bayram girdi zaman geçti...
Bu seferde hava durumu müsaade etmedi...
Havalar düzeldi derken dozer bulamadık...
En sonunda annemin morali bozulmasın diye ne yaptım ettim bir iş makinesi ayarladım. Hava durumunu adım adım takip ediyordum, bir haftalık güzel havadan sonra hafriyat günü sabah saatlerine Mesruriye için 50 % yağış, öğleden sonra %65 yağış diyordu.
Yağmurun ne zaman yağacağını yalnız Allah bilir (Lokman suresi 34. ayet) diyerek ama hava durumu tahmininide göz önünde bulundurarak Bismillah deyip işe başladık. Sabah çocuğu doktora götürdüm vs derken zaten ancak saat 11:20 gibi başlayabildik.
Mesruriyedeki Elmalı Bahçemiz iki parçadan oluşuyor, yoldan yukarıdaki parça (devrilen elma ağacının olduğu) nispeten düz ve fazla bir tesviye işi yok. Yolun altındaki parça ise engebeli ve biz öncelikle burayı düzeltmeye karar verdik. Önce aşağıyı teraslayalım, meyve çukurlarını açıp ilkbaharda dikime hazır hale getirelim diye düşündük.
İkindi ezanından sonra saat 3 gibi 15 dakika ara verip birşeyler atıştırdık. Hava günlük güneşlikti ama dört taraftan özellikle kuzeyden karadeniz tarafından bulutlar kabarıyordu saat 3 ü 10 geçe yağmur başladı mecburen yapmakta olduğumuz 3. terası yarım bırakıp dozeri çukurdan çıkarttık. Operatör yağmur sağanağa çevirirse oradan çıkmam zor olur diye endişeleniyordu. Şansımızı zorlayıp bari bahçeyi çeviren eski çitleri ve dikenleri temizleyelim dedik fakat zemin ıslak olduğu için makine küreme ağzıyla çalışamıyordu, ancak kepçesiyle çalışıyordu. Küreme ağzıyla 5 dakikada yapabileceği işi kepçeyle 15 dakikada yaptığını görünce paydos dedik... Artık son terası, çitlerin geri kalanını temizleme işini ve fidan çukurlarını açmayı başka bir güzel hava fasılasına bıraktık...
Merak edenler olabiir yazayım:
İş makinesi saati 80 tl ye geldi. Yol yaklaşık bir saat sürdüğü için geliş yolunu bir saat olarak (80 tl) biz ödedik...iş makinesi 4 saat çalıştı, 1 saat de yol 5 saat= 400 tl ödedim.
Hava durumunu şuradan takip ediyorum:
Mesruriye İçin Hava Durumu - Kocaeli Türkiye İçin AccuWeather Tahmini
Resimler şurada
Bu forumdaki resim ekleme süreci gerçekten gereksiz derecede karışık... Önce seçtiğin fotoğrafı küçült, sitenin kafasına eserse yüklüyor yoksa bağlantı problemi vesaire, yüklediysen oradan tekrar mesajın içine taşı... Sinirlerim bozuldu...