View Single Post
Eski 23-11-2012, 18:43   #37
badembaba
Ağaç Dostu

badembaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rise_com Mesajı Göster
Halil abinin bir yazısında okumuştum. Mısır için sorun olan bir böcek ile mücadelede eşşek arılarının önemli rolünden bahsediyordu. Yanlış hatırlamıyorsam böceğin yumurtladığı yere eşşek arısı da yumurtluyor ve eşşek arısının yavruları böceğin yavrusu ile besleniyordu. Bu sayede böcek popilasyonunda önemli düşüş yaşanıyordu. Eğer durum bu ise size bi nebze eşşek arısı lazım olacak.
Merhaba,

Öncelikle foruma bu kadar ara verdiğim için sayfamı ziyaret eden herkesten özür dilerim.

Eşşek arıları ile ilgili hikayemiz mutlu bir şekilde sona erdi. Havalar soğuduktan sonra (1 ay kadar oluyor, kurban bayramından önceydi) uzaktan bir çubukla yuvayı bir yoklayayım dedim. Sopayla yuvayı azcık dürtükleyince, beklenmedik bir şekilde petek yere yuvarlandı....

Ben her an arılar gelecek diye beklerken, hiç gelen giden olmadı. Belki daha iç bir katmana taşınmışlardır diye sopayı biraz daha derine itikledim. tekerlek gibi bir petek daha yere yuvarlandı. Sonra ağacın kovuğunu sopayla iyice karıştırdım. Ana arıyı bulamadım ama peteklerde az sayıda yavrular vardı. Daha sonra komşumuz Abdullah Bey biz yokken kütüğü bir kaç parça halinde kesmiş. Böylece arılarla herhangi bir çatışma yaşamadan, meseleyi halletttik. İleriye dönük olarak bahçede bu yılki kadar çok mısır ekmeyi düşünmüyoruz. İnşallah arılara ihtiyacımız olmaz...

Bu tür arılarla problemi olanlara tavsiyem, havalar soğuyana kadar bekleyim sonra yuvayı taşımaları/imha etmeleri yönünde olur, en tehlikesiz ve zahmetsiz yolu bu....

badembaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön